Visszatérhet a Fiat Uno

2007.06.28. 09:47

Az olaszok állítólag a negyedik kisautó bemutatására készülnek az 500-as, a Panda és a Grande Punto mellett.

Az Uno néven emlegetett modell a Grande Punto és a Panda közt tátongó űrt volna hivatott kitölteni. Az autó hossza állítólag 3,7 és 3,8 méter közé esik, így lényegében azokkal a típusokkal versenyezne a B szegmensben, amelyeket nem növesztettek 4 méter fölé a gyártók. Manapság is akad ilyen szép számmal, például a Toyota Yaris, a Suzuki Swift, a Citroën C2 és C3, illetve az új Mazda2-es, hogy csak néhány fontosabbat említsünk. Az Uno persze nemcsak méretben, de árban is a Grande Punto alatti régiót célozza meg, így egyszerűbb belső térrel és kisebb teljesítményű motorokkal készül. Az alapokat tekintve azonban nem lesz nagy különbség a két típus között, hiszen az Uno fejlesztését a nagy testvér megrövidített padlólemezére alapozva kezdték meg.

A típus bemutatását állítólag 2009-re időzítették, azaz az Uno a Panda második generációja előtt egy évvel kerülhet piacra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.