Semmitmondó strandcirkáló Hyundai kombiból

2007.10.26. 14:44

A Hyundainál lehetetlen küldetéssel próbálkoznak. Megpróbáltak érdekessé tenni egy tucatautót, hogy legyen mit bemutatni az idei SEMA Show-n.


Galéria - kattintson a képre

A legnagyobb amerikai tuningkiállításon, Las Vegasban ilyenkor elképesztő dolgokat láthat a közönség. Többek közt tökéletes állapotú régi amerikai cirkálókat az orrukból félig kilógó kompresszoros V8-asokkal, a felismerhetetlenségig pimpelt több száz lóerős Honda Civiceket, egyedi hot-rodokat vagy mozdony méretű teherautókat malomkeréknyi felniken, hogy csak a legjellemzőbb recepteket említsük.

A Hyundai ehhez képest az új Elantra – vagy ahogy Európában is merjük, az i30-as – kombi változatával próbál a figyelem középpontjába kerülni. A mai kompakt modellek között is teljesen átlagos autót


Galéria - kattintson a képre

persze minden lehetséges trükkel igyekeztek látványosabbá tenni a munkát végző szakemberek. Az ültetett futómű és az egyedi lökhárítók, illetve küszöbtoldások miatt az autó szinte a földön csúszik, a 20 hüvelykes alufelnik alig férnek el a sárvédőívek alatt, a narancssárga-lila festés az övvonal környékére festett ezüstszínű elválasztó hullámokkal pedig talán egy picivel túl is megy a giccs határán. Ráadásul a csomagtartóba döbbenetes hangfal-installáció került, hiszen a Hyundainál strandcirkálót akartak csináltatni az Elantrából, ami este mobil zenegépként is szolgálna a fövenyen bulizáshoz.

Ennyi munkával, ilyen összegből egy 1960-as évekből származó szakadt Mustangból szépségverseny-győztes gépet faraghattak volna, de a sematikus családi kombival hiábavalónak tűnik az erőfeszítésük. Az Elantra viszont mintha teljesen alkalmatlan volna tuningalapnak, továbbra is csak egy praktikus szappantartónak tűnik a sok közül, színesben.