Végleges Volvo XC60 Genfre?

2008.01.21. 11:46

Állítólag már márciusban, a Genfi Autószalonon látható lesz a Volvo legújabb szériamodellje, az XC60-as, amellyel új kategóriát próbál meghódítani a svéd gyártó.


Az XC60-as nem lesz teljesen ismeretlen a közönség számára, hiszen tanulmányautóként már tavaly év elején látható volt a prototípusa Detroitban , azt azonban még nem tudjuk, hogy a volvós mércével igencsak merész részletekből - például a szokatlan, fordított cseppet formázó lámpákból - mennyit hagytak meg a szériamodellen. Az viszont biztos, hogy a típus műszaki megoldásai közt nem lesz nagy meglepetés. A padlólemeze ugyanaz, mint a Ford Mondeóé, és a motorválaszték is a szokásos négyhengeres Ford, illetve öt- és hathengeres Volvo-motorokból áll majd.

A Volvo az új XC60-assal a kompakt szabadidő-autók ellenfelét készítette el, amely a BMW X3-as, a VW Tiguan, illetve az egyelőre még bemutatás előtt álló Mercedes GLK és Audi Q5-ös versenytársa lesz. Egyesek szerint az új típussal kezdődik meg a svédek kínálatának átalakítása is, amely a jövőben elsősorban szabadidő-autókból és kombi modellekből áll majd.