Egyedi autót kap a legmagasabb ember

2008.03.26. 13:29

Az ukrán Leonyid Sztadnyik, akit 2,58 méteres magasságával jelenleg a legmagasabb élő emberként tartanak számon, egy különlegesen átalakított Chevrolet Tacuma egyterűt kapott, mivel jelenleg nincs olyan személyautó, amelyben képez volna kényelmesen utazni. Az ukrán kormány közbenjárására a ZAZ autógyárban, ahol jelenleg Chevrolet típusok gyártása folyik, végezték el a szükséges átalakításokat, hogy az óriasi férfi is elférjen benne. Sztadnyiknak jelenleg nincs jogosítványa, hiszen egyetlen oktatóautóba sem fért be, de azt tervezi, új járműve segítségével vezetni is megtanul.

Korábban is hallhattunk hasonló átalakításokról - tavaly például Shaquille O'Neal, az amerikai kosárlabda-sztár hosszabbíttatott meg egy Lamborghini Gallardót -, ami annak köszönhető, hogy az autógyártók a legjobb esetben is 1,6 és 2 méter közti emberekre méretezik az üléseket, így a szélsőségesen magas vagy alacsony emberek ritkán tudnak azokban kényelmesen elhelyezkedni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.