Felfrissítik a Peugeot 407-est

2008.05.27. 09:19

Márciusban múlt négy éve, hogy bemutatták a Peugeot középkategóriás modelljét, így eljött az ideje egy kisebb frissítésnek, amelynek kapcsán ismét fel lehet hívni a figyelmet a típusra.


Galéria - kattintson a képre

Ez esetben egy pillanatig sem kérdéses, hogy az egész felújítás csak a marketingosztály nyomására jött létre, hiszen a Peugeot tervezői csupán apróságokon változtattak, az alapformát változatlanul hagyták, sőt, még a lökhárítókhoz sem nyúltak, pedig ez az első alkatrész, amelyet egy modellfrissítéskor cserélni szokás. A legnagyobb, szemmel látható változtatás a hűtőrács krómszínű, függőleges rácsrúdjainak felbukkanása, és a hátsó lámpák új színezésű burkolata.

Ha az egész frissítésnek van egyáltalán értelmes része, az a mortortérben keresendő. A Peugeot ugyanis a 407-esben vezeti be felújított kétliteres dízelmotorját, amely 136 helyett 140 lóerős, megfelel az Euro5 emissziós normának, a korábbi 5,9 helyett csak 5,6 liter gázolajat fogyaszt vegyes ciklusban, 100 kilométeren, és szén-dioxid-kibocsátása csupán 150 g/km. Ezen kívül egyes országokban, ahol a bioetanol-tartalmú üzemanyagok jelentős adókedvezménnyel vásárolhatók, a Peugeot a felújított 407-est már kétliteres, alkohollal és benzinnel egyaránt használható Bioflex motorral is kínálni kezdi.