Nissan Pixo: Suzuki álruhában

2008.09.08. 11:00

Az új, egyelőre be sem mutatott Suzuki Altón alapul a Nissan városi kisautója, amelyet felületesen már most megismerhetünk.

A Nissan-jelvényes apróság a Suzuki által korábban közzétett egyetlen képpel összehasonlítva csupán néhány, viszonylag olcsón módosítható alkatrészében tér el az Altótól. Más a két első lámpa és a lökhárítót, illetve a hűtőmaszkot magába foglaló nagy műanyag idom, de ezeken kívül lényegében egyformának tűnik a két típus. A Pixo 3565 milliméter hosszú, 1,6 méter széles és 1,47 méter magas lesz, egyelőre csupán egyliteres, háromhengeres benzinmotorral lesz kapható. A Nissan közleményéből ezenkívül kiderül, hogy az ötajtós modell mindössze négy személy szállítására lesz alkalmas, ennek ellenére a gyáriak tágas belső teret és csomagtartót ígérnek.

A japán ikrek egy helyen, a Suzuki indiai gyárában készülnek majd, de mindkét gyártó Európát szeretné meghódítani velük, ahol egyebek közt a Fiat Pandával, a Toyota-PSA hármasikreivel és a koreai gyártók legkisebb modelljeivel igyekeznek felvenni a versenyt.