Kémfotókon a Peugeot 408-as

2009.01.21. 13:55

Úgy néz ki, a PSA lassan elkészül a 407-es utódjával, legalábbis erre enged következtetni az a két kép, amely egy internetes fórumon bukkant fel a minap.

A gyenge minőségű képeken egy igen szokatlan arányú, középkategóriás szedán látható, amely egyértelműen a Peugeot stílusjegyeit viseli magán. A 407-es sok kritikát kapott túlzottan hosszúra sikerült orra miatt, talán ennek is köszönhető, hogy a tervezők ezúttal a másik véglettel próbálkoznak. Az új modellnek ugyanis - tisztán spekulatív alapon nevezzük most 408-asnak - feltűnően rövid, tömzsi orra van, miközben a tetővonala hátul gyakorlatilag lépcső nélkül hajlik át a csomagtartóba. Az összkép az előző Toyota Avensist juttatja eszünkbe, amely szintén nem klasszikus arányaival szerzett magának híveket.

Egyáltalán nem biztos persze, hogy ez a végleges formaterv, hiszen a 407-es alig öt éve, 2004 óta van piacon, és épp most újították fel, azaz nem igazán valószínű, hogy 2010 vége előtt bemutatnák az utódját. Egy másik lehetőség, hogy elnéztük az autó méreteit - végül is a képeken nincs sok viszonyítási pont -, és valójában a 607-es utódmodelljét látjuk, ez a forma azonban nemigen látszik alkalmasnak egy olyan, egyértelműen luxusmodellnek szánt autó számára, amely sikerrel válthatná fel a legnagyobb Peugeot szedánt.