Megdöntötték a BMW sebességrekordját Amerikában

2009.06.18. 09:27

Jesse James-t az amerikai sajtó csak így jellemzi: mérnök, kaszkadőr és hivatásos elmebeteg. James-nek tv show-ja van Amerikában, az a címe: Jesse James is a dead man - Jesse James halott ember. Ebben a műsorban döntötte meg a kaszkadőr a szárazföldi, hidrogén hajtású járművel felállított sebességrekordot, mikor a Mojave sivatagban, ellenőrzött körülmények között 321 km/h-s tempóval száguldott speciális járművével. James jelentősen felülmúlta az előző, 298 km/h-s rekordot, melyet a BMW H2R-rel értek el.

A kísérlethez használt gépet 1960-ban építették, természetesen azért, hogy sebességrekordokat döntsenek meg vele. James újjáépítette a masinát, az eredeti Chrysler motort kicserélte egy 9,8 literes, Chevrolet V8-asra, mely nem folyékony hidrogénnel, hanem hidrogén gázzal üzemel.

James a rekord kísérlet előtt azt nyilatkozta, egyáltalán nem fél, ami kicsit azért furcsa, amikor valaki éppen arra készül, hogy két magas nyomású hidrogén tartállyal a háta mögött 300 km/h-s sebesség felett száguldozzon a sivatagban egy 1960-as építésű járművel. A kísérlet mindenesetre sikerült, Jesse James él és virul. Az eseménytermészetesen megörökítették, augusztus 9-én kerül majd adásba a Spike TV-n.