Strada Cabine Dupla: családi pick-up a Fiattól

2009.07.07. 11:57

Az olaszok platós modellje eddig legfeljebb célszerszámként jöhetett szóba, családi autóként aligha, hiszen elöl csak két személy számára van benne hely. Most azonban készítettek egy új változatot hosszabb, négyszemélyes kabinnal, rövidebb platóval és látványosabb külsővel, amely igazi mindenes lehet egy vidéki háztartásban.

Az új típus a korábbi Strada alapjaira épül, azaz rokonságban áll a Fiat Palio/ Albea sorozattal, de a tervezők láthatóan igyekeztek az igáslovat vonzóbbá tenni. Új hűtőmaszkot, hatalmas műanyag sárvédő- és küszöbszélesítéseket, illetve lökhárítóbetéteket kapott, került rá üvegtető a hátsó ülések fölé, valamint tetőcsomagtartó-rögzítő keret, és néhány kapaszkodó arra az esetre, ha valaki mégis a platón utazna. A Cabine Dupla így egész terepjárós benyomást kelt - amit a megemelt futómű tovább erősít - bár összkerék-hajtás nem kerül a típusba, csupán elektronikusan vezérelt önzáró differenciálmű csökkenti az elakadás esélyét laza talajon. A duplakabinos pick-up kétféle motorral készül, egy 1,4 literes 85 lóerős saját tervezésű benzinessel, illetve egy 1,8 literes, 114 lóerős Ecotec motorral, amelyet a GM-től vásárol a Fiat.

A Cabine Dupla gyártása a Fiat brazil részlegénél folyik majd, de úgy tudjuk, az autót Európában is bevezetik valamikor az év vége felé, sőt, az sem kizárt, hogy később Dodge márkajelzéssel Észak-Amerikában is felbukkan majd.