Kiszivárgott gyári fotón az Audi A5 Sportback

2009.07.15. 12:06

Alig egy nappal a bemutató előtt utat talált a nyilvánosság felé az Audi új modelljének egy fotója.

Ez az első alkalom, hogy teljes egészében, álcázás nélkül láthatjuk az Audi új modelljét, amely lényegében egy ötajtós A4-es 36 mm-rel alacsonyabb kupé-tetővel, öt ajtóval és az A5-ös izgalmasabb övvonalával. Bár mindezt eddig is sejthettük, a oldalnézeti fotón mégis meglepőnek hatnak az új típus arányai. A legjellegzetesebb részlet a feltűnően alacsony ablaksor: az átlagos szedánból az új tető valóban sportos, már-már izomautós arányú gépet csinált.

Így hangulatában feltétlen erőteljesebbnek tűnik az A5 Sportback, mint az A4-es, miközben a két autó használati értéke gyakorlatilag megegyezik. Azonos a tengelytávjuk, 2,81 méter, a csomagterük is egyformán 480 literes, és a motorválasztékuk is hasonló elemekből áll. Az ötajtósba kezdetben ötféle motort szerelnek. Egy 211 lóerős turbós benzines és egy 170 lóerős dízelüzemű kétliteres négyhengerest, valamint háromféle V6-ost: egy 2,7 literes 190 lovas és egy 3 literes 240 lóerős dízelt, illetve a jól ismert 3,2 literes, 265 lóerős benzinmotort. Később érkezik az S5 Sportback is, várhatóan az új, 3 literes, kompresszoros, 333 lóerős hathengeressel.

Az A5 Sportback világpremierjét holnap, július 16-án tartják, a márka centenáriumi ünnepségén, így hamarosan többet is megtudhatunk a típusról.