Száz egyedi autó - és mind olasz

Corrado Lopresto autógyűjteménye

2016.07.09. 06:25

A világ egyik legjobb veteránautó-kollekcióját mondhatja magáénak Corrado Lopresto, a milánói építészprofesszor. Lopresto úr kétszáznál is több díjat nyert már velük a világ minden táján, köztük ötvennél több „Best in Show”-t. A hasonlóan gazdag gyűjtők többségétől eltérően ő teljesen közvetlen, nem titkolózik, nem zárkózik el sem a kérdezősködéstől, sem a fantasztikus autócsodák megmutatásától. Többször találkoztunk már kiállításokon, szépségversenyeken, jó pár kocsiját láttam és fotóztam eddig, de a csúcs az volt, hogy bemehettem a gyűjteménynek otthont adó csarnokba. A kollekció egy része mindig valamilyen múzeumban, vagy kiállításon van kölcsönben, esetleg versenyen vesz részt, de azért maradt látnivaló bőven. Több mint száz különleges autója van, mind olasz – de nincs egyetlen Ferrari, Maserati vagy Lamborghini sem! Hát akkor? Alfa Romeo, Autobianchi, Bianchi, Cisitalia, DeTomaso, Fiat, Iso, Isotta Fraschini, Lancia, Osca. Elcsépeltnek hat, de igazán helyénvaló, ha NAGY BETŰKKEL kiírjuk minden egyes autóra, hogy RITKASÁG. Hogy miért? Mert itt csak egy-két darabban létező prototípusok vannak, meg a nagyszériás kocsik legelső legyártott példányai.
Lépjünk be!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.