Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Ken Block magyar Sierrával a Városligeti Műjégpályán (2013)

2023.01.03. 09:09

Nem is tudtuk, milyen nagy időket éltünk tíz évvel ezelőtt. Egy időszak, amikor a Totalcar az aranykorát élte, amikor az embereket még igazán érdekelte az autózás, még észszerű keretek között meg lehetett venni egy Sierrát, és amikor a minap tragikus körülmények között elhunyt Ken Blockot el lehetett csípni a poros Városligeti Műjégpályán. Ez az egész pedig egy videóban ér össze egy tökéletes egésszé, egy csodálatos történetté.

Az imént raktam le a telefont. Sipi urat faggattam, hogyan is készült ez a bizonyos videó: éppen elég sűrű hétvégét tartott nálunk Ken Block. Egy tucat más felvétellel karöltve Fiesta ST reklámvideót kellett forgatnia, meg kellett autóztatnia egy Ford nyereményjáték nyertesét, aztán az AMTS-en kellett integetnie egy sort. Szóval erősen benne volt a pakliban, hogy amikor Sipi úr meg Vályi Pista gyakorlatilag illegálban megjelentek a 150 lóerős, viccesen viseltes Sivatagi Patkánnyal, a hátul hegesztett difis Sierrával, akkor lepattintják őket. De nem így történt.

Block jó arc volt, sőt, nevetve ült be a Totalcar logós autóba, hogy összeszedje a bólyákat a Városligeti Műjégpályán. És a Sierra? Azt mondja Sipi úr, hogy még megvan, sőt Block aláírása is rajta van, igaz, már csak nyomokban. Talán egyszer valaki majd restaurálja.

Sipi urat, a Totalcar mindenkori zseniális szerzőjét erősen biztattuk, hogy saját billentyűzetével is írjon pár megemlékező sort, ha megkapjuk (ujjacskákat keresztbe), a cikket frissítjük, mert mégiscsak az lenne az igazi! 

FRISSÍTÉS: időközben beérkezett Sipi úr visszaemlékezése, ide kattints érte!