A médiának üzen az Árpád hídon halálra gázolt kerékpáros édesanyja

2023.07.08. 09:58

A múlt szombati baleset egyetlen, vétlen áldozatának édesanyja, Ibolya azzal keresett meg minket, hogy továbbítsuk az üzenetét, mivel szerinte több médium valótlanságokat közölt az ügy kapcsán.

“Nagyon nem szerettem volna megírni ezt a posztot, de sajnos muszáj.

Július elsején, szombat hajnalban meghalt a fiam az Árpád hídon történt közlekedési balesetben, még folyik a nyomozás.

Mivel nincsen tapasztalatom egy ekkora veszteség kezelésében, feldolgozásában, első fájdalmamban írtam néhány hozzászólást a témában néhány nyilvános közösségi oldalon (azt gondolom, a körülményekre való tekintettel érthető az indulatos megfogalmazás) – akkor úgy érezve, a bennem kavargó érzelmek egy részének kiadása azokban a hozzászólásokban segíthet a gyászfolyamatban. Az említett hozzászólásokat a média egyes „szorgalmas” munkatársai kimásolták, majd újságírási célokra felhasználva leközölték azt mind az online, mind a nyomtatott platformjukon – melyeket azóta több online hírportál és közösségi oldal is átvett. Bár tisztában voltam azzal, hogy nyilvános, bárki számára hozzáférhető, amit írok, nem gondoltam olyan következményekre, hogy azokat bármely médium felhasználja a témában azt sugallva, hogy tudatosan a médiában, (az adott lapnak) tettem nyilatkozatot. Nem gondoltam továbbá, hogy olyan valótlan tényt közölnek, hogy telefonon elértek bennünket.

Ezúton közlöm, hogy sem én, sem egyik családtagom sem nyilatkozott egyetlen médiumnak sem – írásban és telefonon sem. Nem üzentem továbbá a baleset okozójának, nem mondtam olyat, hogy „milliárdos csemete ölte meg a fiamat” (mert egyes közösségi oldalakon ilyen megnyilvánulást is „idéztek tőlem”, amit én sosem mondtam), hiszen még folyik az eljárás és nem ismerem a balesetben érintett egyik embert sem.

Családunk is fontosnak tartja, hogy felhívják a figyelmet a problémára, ugyanakkor a magunk részéről nem szeretnénk megszólalni a témában.

Köszönjük a sajtó minden munkatársának, ha tiszteletben tartják a kérésünket és gyászunkat és nem írnak valótlan dolgokat. Jogkövető állampolgárok vagyunk, bízunk az igazságszolgáltatásban.”