100-zal veretnek a muzsikusok a Petőfi hídon

2023.08.25. 14:03 Módosítva: 2023.08.25. 17:00

A rendőrség keményen odacsapott a gyorshajtóknak a júliusi tragédia óta, tízmilliós összértékű bírságokat szabtak ki a renitens közlekedőkre azóta. A neten keringő videóból látható, hogy milyen komoly hatással volt ez a "példaképek" közlekedési moráljára is.

Úgy terveztem, hogy polkorrekt módon írom meg ezt az egyébként jelentéktelen hírt. Aztán rájöttem, hogy nem fog menni.

Képernyőkép 2023-08-25 134918

Csak egy dolog buggyant fel a szürkeállományomból újra és újra. A Tankcsapda örökérvényű megállapítása:

"Hiába vannak rendőrök, itt rend attól még nem lesz."

A zavar a mátrixban van, úgy tűnik. 

Az interneten terjed egy közösségi médiában megosztott felvétel két, a Petőfi hídon egymást kergető autóról. A videón az látható, ahogyan a két központozott művésznevű magyar muzsikus (Lesi László Csaba és Varga Márk) 100 km/h feletti tempóban vereti a Petőfi hídon, márkaösszecsapást tartva. Egyikük - vezetés közben - kézben tartott mobiltelefonnal rögzítette az eseményeket. 

Nyilván hallották, hogy a Roadpol következő "Focus on the road" ellenőrzése csak októberben esedékes, úgyhogy nem nagyon kell a nyár utolsó hetében ezzel foglalkozni. 

A közelmúlt eseményeit ismervén az is erősen véleményes, hogy ilyen tempóval közlekednek. Az csak a cseresznye a hab tetején, hogy egyikük meg is osztotta az erről készült videót a közösségi médiában (videóért katt a lenti Reddit-posztra).

ll junior meg a gls nem tudják mi történt az Árpád hídon
by u/spectrator_ in talk_hunfluencers

Aztán csodálkoztok, hogy tojik mindenki a közlekedési szabályokra, amikor a "példaképek" ezt a hozzáállást népszerűsítik pár lájk begyűjtése érdekében? Ráadásul a videó feltöltője azt az egybites kérdést kívánta eldönteni a videó alatti szavazással, hogy melyik márka fainabb...

Ha valakinek, akkor L.L. Juniornak - sajnálatos módon - ismernie kellene azon tényt, hogy a közlekedési szabályok betartása baleset- és életvédelmi okokból kardinális. Városi környezetben különösen. 

Szerintetek?

Frissítés: Időközben a rendőrség hivatalos közleményt adott ki az ügyben. L.L. Juniortól pedig azt is megtudhatták a "rajongói", hogy mindenről az újságírók tehetnek.