Elrajtolt a 2024-es Budapest-Bamako – a helyszínről jelentkezünk!

2024.01.26. 14:41

„18 éve, egy hülye ötlettől vezérelve, Afrika térképpel a kezünkben gondoltunk arra, hogy ezt meg kéne csinálnunk” – nyitotta meg a mostanra 300 autósra duzzadt verseny hivatalos rajtját Szabó Gál András, ismertebb nevén Villám Géza, az esemény alapítója és főszervezője.

A Budapest-Bamako 2024 elsődleges célja idén is a kaland, hiszen lehetsz bármennyire tapasztalt vagy bátor, Afrikában mindig érhetnek meglepetések. Van, aki filléres francia autóval, mások milliókból megépített terepjárókkal indulnak, az igazán elvetemültek pedig egy kétütemű Wartburggal vágnak neki a legalább 8276 kilométeres útnak: ha eltévednek, ez sokkal több is lehet.

10 ország, 2 kontinens, 18 nap, a végcél pedig Sierra Leone, amihez át kell jutni Marokkón, Mauritánián, Szenegálon és Guineán is. A 4x4-es kategóriákban komoly terepkihívások várhatók, kősivatagokkal és homokdűnékkel, a túra és spirit kategória indulói viszont több aszfalttal és valószínűleg egész napos kultúrsokkal szembesülnek majd. Az indulók 60%-a külföldi, rengetegen jönnek Németországból, Franciaországból a balti államokból és a környező országainkból is, de van indiai, ausztrál és amerikai induló is a mezőnyben.

Sikeresen – bár az utólagos tuningbox miatt rögtön egy kisebb műszaki hibával – elindult Balló Marci kollégánk is, aki Tibi barátjával és egy 2018-as, a túrára erősen átalakított Jeep Wranglerrel indult el. Videókért és bejelentkezésekért kövess minket a YouTube-csatornánkon, Facebookon és Instagramon is, és addig is lapozd végig a rajtról készült galériánkat itt!