2021.01.20. 18:04

Bizonytalan, hogy a Becsületesnepper önmagában mekkora árfelhajtó-hatást generált az utóbbi években, de tény, hogy ma több mint 1900 eladó használt Hondából 500 Jazz, vagyis a legjobb értéktartású kisautó, és a teljes mennyiség felét az első modern kori generáció, a GD példányai teszik ki a legnagyobb hirdetési portálon. Ilyen sok Honda Jazzt biztosan nem adtak el újként itthon, vagyis rengeteg importált példány kering közkézen. Ezekről az autókról sokszor csak annyit tudunk, amennyit az eladó elárul és lássuk be, ez néha nem sok. Mindezt érdemes alaposan figyelembe venni a mai MűhelyPRN-epizód előtt, illetve amikor ilyen kis Honda vásárlására készülsz. Daniék Jazze tipikus első autó. Fiatal pár használja, olcsón vették és számítottak rá, hogy 850 ezer forintért nem kapnak majd olyan példányt, amelyre hosszú évekig nem kell költeni. Arra viszont még talán Dani sem gondolt, hogy a Jazz alá nézve felmerül a kérdés: érdemes-e belevágni a több százezer forintos helyreállításba, vagy inkább keresni kell egy másikat, amely az élete utolsó szakaszánál jár? A 2005-ös Hondát ezúttal is az Avalon Bosch Car Service-ben vizsgáltuk át.

Korábbi epizódok:

543 ezer kilométer. Meglátszik ezen a Toyotán?
Nevetségesek a fenntartási költségek, az újkori ár harmadáért kaphatók a szebb példányok, de meg mernéd venni a Priust, félmillió kilométerrel?
Rulettkerék Astra: füst és vasoxid
A MűhelyPRN szervizében járt Anti ajándék Astrája, hogy kiderüljön, mi mindent kell rendbehozni rajta. Bonts egy sört, ez hosszú lesz!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.