Tényleg egy gyökér kommentelő miatt kell elvenni valakinek az élete munkáját?

2023.07.04. 12:33

Hét éve kezdtem el követni az MHVLog YouTube csatornát, így tisztában vagyok vele, hogy Tomi milyen kitartással és elképesztő mennyiségű munkával építette fel a videós birodalmát – sőt személyesen is ismerem, hiszen tőle vettem a Ladámat is – sokat motivált, sőt segített is, hogy elkezdjem a videózást. Sokat dolgozik, mindent magának csinál és közben hangulatos videókat csinál - jó példa erre a Pótlak sorozat is (pótkocsiból készít saját lakhatást magának).

Tomi, mint magánember vesz magának egy jobb sorsra érdemes tárgyat (autót, szintetizátort, telket, távirányítós hajót, stb.) amit rendbe tesz (ez sokszor természetesen nemcsak a műszaki állapot javításával, hanem a papírjai legális tisztázásával is jár), élvezi egy darabig, kipipálja a bakancslistájáról, majd ha már megunta, eladja, elajándékozza - semmilyen üzleti tevékenységet nem végez.

Közben remekül szórakozik, pláne a lassan 100 ezer feliratkozója, akiket folyamatosan érdekes tartalommal lát el. Üzleti tevékenysége és bevétele ugyanis nem az autókból, hanem a nézettségből származik, amit a YouTube-tól kap, ami által fenn tudja tartani ezt a sokunk számára álomszerű autó- és kütyübuzi életet (ami persze csak kívülről tűnik egyszerűnek, pláne, ha az állandóan fröcsögő kommentelők kezelését nézzük). 

AZTÁN JÖN EGY GYÖKÉR ÉS ELRONT MINDENT

Mindig lesznek olyan emberek, akiknek fizikai fájdalmat okoz, ha a másik jól érzi magát. Ez történt most is, egy kedves fotelhuszár kommentelő időt és energiát nem kímélve feljelentette Tomit, a Vas Vármegyei Kormányhivatal - Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályán, illegális autóbontás és hulladéklerakás, hulladékkezelés miatt. Igen. Mert az internet nyilvánossága előtt szerelt autót. A saját autóit. Mint mechatronikai mérnök. 

Röviden, ami történt: a hatóság emberei megjelentek, gyorsan kijelentették, hogy ez valóban egy autóbontó, veszélyes hulladékot nem találtak, viszont mivel nincs itt kézben az összes autónak a papírja, adja le azokat a következő autóbontóban (volt már V8-as Jaguartól kezdve kombi Zsiguliig minden a gyűjteményben - kedvencem az E46-ból épített Baja Buggy). Írtak egy jegyzőkönyvet, amit Tomi lányos zavarában (és az agyérgörccsel küzdve) aláírt – talán ez volt az egyetlen hiba, amit elkövetett. 

A hobbiautózás már akkor is egyre nehezebb ügy, ha adott esetben az autó papírjaival minden rendben (érvényes műszakival rendelkezik), hiszen a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi előírások miatt az idősebb technikák használatát egyre inkább háttérbe szorítják, ami - ha szigorúan a környezetvédelemre koncentrálunk - valahol jogos is, de! Ideje lelenne megkülönböztetni a napi szinten használt és valóban a környezetre káros autókat azoktól, amiket a gazdáik találkozókra, kiállításokra használnak, az év töredék részében – nem véletlenül HOBBIjármű, ugye... Ezen a helyzeten rengeteget segít, ha egymást még fel is jelentgetjük.

A MEGOLDÁS: MINDENT ZÚZZ BE, AMI A KERTEDBEN VAN

A gond az egésszel nemcsak az az anyagi kár, amit Tomi az autók leadásával, valamint a videók el nem készülte miatt bukott, hanem az egésszel együtt járó motivációvesztés. Másképp fogalmazok: egy álnév mögé bújt Beszari Béla egy kamu e-mail címről küldött levéllel tönkreteheti másnak a jól működő vállalkozását, az életét.

Itt kötném ide a Ladámat, amit én is azért vettem, hogy felújítsak. Mivel lejárt a műszakija és sok munka (idő) kellett volna a felújításához, így ideiglenesen kivonattam a forgalomból. Most akkor én is illegális hulladéklerakót üzemeltettem? Vagy autóbontót, csak mert nem a csili-vili, vatta új elektromos hokedli állt a kertben, 0-24-ben a töltőre dugva? Azért adtam el én is végül azt az autót, mert éreztem már ezeknek a dolgoknak az előszelét és ami régi, abból is csak a tökéleteset fogadja el hamarosan a társadalom – ha nem OT-s lesz a veterán autód, akkor inkább üldözni fogják, mint szeretni.

ENGEM NEM ZAVAR, CSAK OTTHON, A NÉGY FAL KÖZÖTT CSINÁLJÁK! – Vagy már ott sem?

Számomra az a legszomorúbb az egészben, hogy ebben a rohadtul PC (politically correct) világban mindenhonnan az fröcsög, hogy mindennel és mindenkivel elfogadónak kell lennünk, a valóság viszont az, hogy azzal és olyan módon kell elfogadónak lennünk, ahogy azt megmondják nekünk – ha a szőröstökű, redneck benzinvérűség szúrja valakinek a szemét, akkor jön valaki és lekapcsolja a lámpát - eddig legalább az ember a saját kertjében nézegethette a saját pénztárcája és ízlése alapján összeválogatott gépeit.

Kíváncsi vagyok a további fejleményekre, szorítok, Tomi! A jogi részét majd az ügyvédek kibogozzák a bíróságon, addig is autózzuk ki magunkat, amíg még lehet! 

Forrás: MHVlog YouTube