Achtung! Új tanácsadót avatunk: Varsányi Péter a villanypult mögött!

2023.08.06. 12:32

A villanyautózás jó pár éve nem csupán néhány early bird elfajzott hóbortja, hanem világszerte milliók reális alternatívája. Bár az igazán olcsó, tömegek számára is könnyen elérhető, ráadásul közel kompromisszummentes villanyautót még nem találták fel, így is akadnak már bőven, akik az elektromos autózást választják a belsőégésű helyett.

Ahogy a használt, és új autó piacon is egyre jobban terjednek az EV-k, a témával kapcsolatos kérdések is egyre csak gyülekeznek. Jó szakember - aki valós segítséget tud nyújtani a felelőtlen kommentelgetés helyett- viszont kevés akad, ráadásul az autószerelők többsége sem igyekszik átállni az új technikára. Mi azt gondoljuk, hogy nem árt, ha mégis akad valaki, akit meg lehet keresni, amikor nem tölt a töltő, égett műanyag szagot áraszt a verda, vagy csak pukkant egyet a hogyishíjják és nem indul. 

Indul a Villanypásztor

Most új rovatot szentelünk a témának: ezentúl villanyautók technikai kérdéseivel kapcsolatos tanácsadást is kaptok a Totalcaron, amiben bárki felteheti kérdéseit. A válaszokat szakértőnk, rezidens villanypásztorunk: Varsányi Péter szállítja majd.

Varsányi Péter végzettsége szerint informatikai technikus, 25 éve foglalkozik méréstechnikával, illetve elektronikai problémák megoldásával, különféle cégek felkérésére. Az elektromos autók világában jártas facebookkereknek pedig felesleges is lenne bemutatni, hiszen ő a témával foglalkozó csoportok egyik legmagasabb tudású amperdoktora. 

603403 349417501805310 923292833 n

Péter tehát elektromos és hibrid autók, töltők, inverterek, áramkörök javításával, hibafeltárásával foglalkozik, de a pontos "micsinálsz?"-t inkább mondja el a mester maga: 

Márkafüggetlen ABCD+I szervizesként (akku, BMS, töltő, DC/DC, Inverter) rengeteg rosszat tudok mesélni az elektromos autókról: mind rossz, ami nálam járt!
Viszont tudok segíteni, hogy mit tegyél, hogy soha ne találkozzunk! De ne kérdezd, hogy milyen autót vegyél, melyik mennyit megy el, mert nem vagyok autókereskedő! Töltési kérdésekben is tudok segíteni!

Nem tölt a verda? Zavar a kábelek égett műanyag szaga? Otthon tuningolnád az akkupakkot? Gyónd meg elektromos autós problémád emailben rezidens villanypásztorunknak mielőtt még bajt csinálsz, a válaszokat Varsányi Péter informatikai és méréstechnikus celebrálja, a vízöntő jegyében.

Kérdéseid IDE kattintva teheted fel, és a mester már írja is a megoldást!