Trabant javítgatás

2002.04.10. 14:53

Arról szeretnék érdeklődni, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni a folyamatos jó műszaki állapot megőrzése érdekében.

Tisztelt Autódoki!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy 1.1-es Trabantnál mennyi megtett km után milyen alkatrészeket kell(ene) cserélni a folyamatos jó műszaki állapot megőrzése érdekében. Gondolok itt olaj (nekem azt mondták, hogy 15 ezer kilométerenként), benzinszűrőre, légszűrőre, fékbetétekre, motor-, váltó-, fékolajcserére és egyéb általam nem ismert alkatrészekre. Elnézést, hogy ha nagyon banális kérdéseket tettem fel, de sajnos nem értek nagyon az autókhoz. Esetleg érdemes lenne egy olyan rovatot nyitniuk ahol, a különböző autómárkákhoz összegyűjtenék az általam is kérdezett paramétereket.
Tisztelettel, Orsi Balázs
(2002. 01. 23.)

Egy kocsit nem árt, ha ugyanaz a szerelő javít és szervizel rendszeresen. Ha ennyire nem értesz a kocsihoz, nem gond. De inkább látogass el egy multi bevásárló központba, vagy egy műszaki könyvesboltba és vásárolj egy, az adott típusról szóló javítási és karbantartási könyvet. Abban minden olyan dolog szerepel, (képekkel ilusztrálva) ami téged érdekel és még néhány olyan jó tanács is, amit itt hely- és idő szűke miatt nem tudnék leírni.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- ésalvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják.Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.