Tesztautó vásárlása

2003.11.06. 14:20

Nem lesz káros következménye a korai nyúzásnak?

Tisztelt autódoktor!

Sok-sok autóhirdetést olvasok, mivel mindig érdekel a piac állapota és az aktuális felhozatal, és egyre gyakrabban látom, hogy tesztautókat is eladásra kínálnak jelentős engedménnyel, persze ezeknél elmarad a szerintem is fontos bejáratás.
A kérdésem az, hogy megéri egyáltalán ilyen ált. "széthajtott" autót venni?
Nem lesz káros következménye a korai nyúzásnak? (Annál is jobban érdekel e tény, mivel az EU-ban az autó újnak számít, ha fél évnél fiatalabb, ill. 6000 km-nél kevesebb van benne, és ismerve a kereskedőket, némelyek esetleg itthon kihasználják, és új áron adják el a bemutató autókat)

Válaszát előre is köszönöm,
Tisztelettel: K. Norbi

Kedves Norbi!

Általában a bemutató autókat olcsóbban adják, pont azért, mert az alatt a pár ezer kilométer alatt, ami belekerül, nem kímélik őket.
Sajnos nehéz megmondani, hogy mennyire lehetnek lestrapálva, így gyakran zsákbamacska a vételük. Arra is vigyázni kell, hogy a garancia kezdete a jármű forgalomba helyezésekor indul. Így a garanciális időből le kell vonni az eddigi használatot.
A márkaszervizek persze legtöbbször saját maguk adják ezekre a plusz garanciát. Az is előfordulhat azonban, hogy erről elfelejtik tájékoztatni a vevőt.

Ficzere Miklós