Megbízható nyári gumi WagonR-re

2015.05.29. 15:36

Tisztelt Gumidoki!

2003-as 1.3 benzines WagonR+-ra szeretnék új nyári gumit venni, és szeretném a tanácsát kérni, mert nincs sok tapasztalatom a gyártók mostani fejlesztéseivel kapcsolatban és nem bízok a gyári címkében illetve gumitesztek sem 100%-ig hitelesek. Nem kell "eco" gumi, a fő szempont a biztonság és a nedves-vizes úton való tapadás, mert szárazon 'szinte' minden gumi jó. Melyek azok gyártók és típusok amiket nyugodt szívvel ajánlana? Nem kell feltétlen prémiumnak lennie, de minden hasznos jó tanácsot szívesen fogadok.

Köszönettel: Attila

Kedves Attila,

Pedig a nevesebb, ismertebb - mondjuk úgy nem távol-keleti (kivéve persze a japán) - márkák címkéi eléggé megbízhatóak ám. Sőt, azok a márkák, amelyek folyamatosan jól szerepelnek a teszteken, szintén nyugodtan vállalhatóak. Nyilván okosan kell ezt a kérdést is megközelíteni, nem egy teszt alapján kell dönteni...(o;

Abban is messze menőkig egyetértek önnel, hogy a gumik közötti különbségek nedves-vizes útfelületen jönnek elő igazán. Én pl. vizen nagyon jónak tartom a tradicionálisan ebbe az irányba fejlesztő Uniroyal mintázatait. De természetesen van még sok remek - de nem prémium - gyártó, pl. a Vredestein, hogy mást ne említsek.

Üdv, Gumidoki