Riasztó távirányító blokkolása

2011.10.14. 13:13 Módosítva: 2011.10.14. 13:16

Tisztelt Kütyüdoki!

Ma este a Mamut2 parkolóházában leparkolva a távirányítóval rendesen lezárt a központizár-riasztó. Majd induláskor próbáltam volna szokás szerint a nyitni az autót, de nemcsinált semmit először azt hittem lemerült az elem, de közben észrevettem, hogy mások is hasonló cipőben járnak. Senkinek nemműködött a távirányítója. Valószínűleg valakik blokkolták a frekvenciát. Én kulcsal nyitottam a központit, rejtett kulcsal riasztó kikapcsol és mentem. Itthon működik minden. A kérdésem az lenne ilyen esetben gondolom a kódokat gyűjtik vagy hasonló, én mit tegyek, riasztóban a kódot lehet-e cserélni.

Nem kell semmit tenni, mert a riasztó cseréli a kódot magától. Minden riasztó ugrókódos, egy meghatározott tematika szerint cserélgeti a kódját minden gombnyomáskor. Ha rögzíteni akarom a kódot, nem elég egy kódsorozat, még a legegyszerűbb riasztó esetében is legalább három egymás után következő kódsorozatra van szükségem, hogy értelmezze a riasztóközpont. Sokszor előfordul, hogy az autóval egy olyan helyen állunk meg, ahol valami eszköz zavaró jelet bocsájt ki magából. Hiába nyomom meg a távkapcsolót, a riasztó egy nem tiszta, a kódomból és a zavaró jelből kikeveredő jelet vesz, amit vagy nem tud értelmezni, vagy tiltja és nem értelmezi. Egy kódlopásnál, mint említettem minimum három egymást követő jelsorozatra van szükségem, ami zavarmentes. Egy riasztó távkapcsolójának hatótávolsága 10m normál esetben, így a kódlopó embernek 10m-en belül kell állnia a rögzítő berendezésével és rávennie valamivel, hogy háromszor megnyomjam a távkapcsolót. Nem lehetetlen, de nem is életszerű. A neten hirdetett megfizethető árú kódlopók erre nem alkalmasak! A kódlopáshoz nem jó, ha nagy területet zavarnak, hiszen akkor sok autós nyomkodja a távkapcsolót és még nagyobb káosz keletkezik az éterben, lehetetlenné téve a kívánt kód kiválasztását. Valószínűbb, hogy a parkolóban valamely autóstársunk hibás berendezése sugárzott olyan zavart, ami értelmezhetetlenné tette a riasztó számára a nyitás parancsot. Jól tette, hogy a vészkikapcsolót használta, erre találták ki ezt a funkciót, csak nagyon kevesen emlékeznek rá, hogy van ilyen és hogyan kell használni. Nem kell megijedni egy ilyen esetben, de valóban nem árt az óvatosság, Ön a lehető legjobb megoldást választotta. Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.