VW-t lopnak még?

2003.04.25. 15:56

Autóvásárlás előtt állok, és a típus tekintetében bizonytalan vagyok.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Autótanácsos,

Autóvásárlás előtt állok, és a típus tekintetében bizonytalan vagyok.
Mindenképpen Volkswagent szeretnék, és legjobban egy Golfot, de a lopások tekintetében ellentmondó információkat kaptam. A másik választásom a Polo lenne. A két típus között egyedül az fog dönteni, hogy még mindig veszélyes-e megvenni/tartani egy Golfot (éjszaka az utcán, nappal parkolóházban állna), vagy ez már a múlté.

Köszönettel,
Horváth Krisztina

Kedves Krisztina!

Sajnos az aggodalma teljesen jogos az említett típusokat illetően, hiszen mindkét modell lopási veszélyeztetettsége lényegesen magasabb az elfogadhatónál. Napjainkban is vezetik a lopási statisztikákat a Volkswagen-csoport márkái, ezért ajánlott a különféle védelmi berendezések beszerelése.
Véleményem szerint az éjszakai parkolást leszámítva is magas kockázatot vállalunk, ha új Volkswagent szeretnénk hosszabb ideig birtokolni. Megoldást jelenthet a casco biztosítás megléte, de, akkor is számolnunk kell a rendszeres zárcserékkel járó szervizlátogatásokra és lopás esetén a biztosítási önrész levonására.

Üdvözlettel,
Opticar