Gyönyörű a 406 Coupe, de jó is?

2012.12.07. 16:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves András!

A kérdésem tárgya a Peugeot (Pininfarina) gyönyörűséges négykerekűje, a 406 Coupé. Ennek az autónak a vásárlását fontolgatom, de mielőtt elhamarkodott döntést hoznék, mindent tudni szeretnék erről a típusról, amit csak lehet: mik az előnyei, hátrányai, hibalehetőségei? Főleg a V6-os változatok (190/207LE) paraméterei érdekelnének e téren, mert szerintem ez a motorvariáns illik leginkább az autó jellegéhez. Ezen kívül úgy hallottam, hogy a 2 literes benzinesek nagy része már igen leharcolt állapotnak "örvend".

Üdv:
Roland

Kedves Roland!

A 406 coupe legfőbb előnye, ahogy kinéz. Vitán felül gyönyörű forma a mai napig. A motorok mérete, és a lelakottság között nem hiszem, hogy ok okozati összefüggés lenne. A kis motoros autó tulaja jobban összeizzadja az ülést vagy jobban kopik a kárpitja? A nagyobb motor hátránya a nagyobb teljesítmény adó, nagyobb regadó, nagyobb fogyasztás, előnye, hogy jobban megy. Sajnos személyes tapasztalatom nincs a V6-os Peugeot motorokkal, de ha karbantartott, jó állapotú autót vesz, nem hiszem, hogy annyival problémásabb lenne a nagyobb motor. A magam részéről nem látom a nagyobb motor értelmét, mert 130-al lehet menni, és a két literes is bőven megy annyival, hogy ugorjon a jogsi, de nem akarom lebeszélni, az Ön autója lesz, azt vesz, amit szeretne.

Üdv: 
becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.