Olajat a Primerába

2017.12.18. 10:50

Kedves Olajdoki!

Segítségét szeretném kérni, hogy egy Nissan Primera 1.8 benzin (QG18434783Q) kombi 2007 évjáratú személygépkocsiba mi lenne a legjobb motorolaj? Az autót nyár végén vásároltam 180 ezer kilométerállással és fogalmam nincs milyen olajat használtak eddig. Vásárláskor természetesen az első dolgom volt olajcsere és Castrol Magnatec 5w30 szintetikus olaj került a motorba. Pár hónap használat után észre vettem, hogy fogy az olaj.

Általam nézett olajak a következők:

1. Eneos sustina 5w30,

2. Mannol OEM for Renault Nissan 5w40,

3. Motul 8100 x-cess 5w40

Nagyon sokat olvastam motorolajok után, de sajnos nem tudom, hogy mi lenne a legjobb választás. Előre is köszönöm segítségét!

Üdvözlettel: István

Kedves István!

A felsoroltak közül a Motul olajat javaslom leginkább. Az olajfogyasztás mérséklésében segíthet egy 5W40-es olajra való átállás, bár azt hozzá kell tenni, hogy az olajfogyasztás fő oka általában a motorban és nem az olajban keresendő, így az olajváltás nem mindig oldja meg a problémát.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.