Ötezer kilométer után olajcsere?

2018.01.01. 16:21

Tisztelt Olajdoktor!

2011-es évjáratú 2.0 TDI Ford S-max hivatalos márkaszervizben volt éves szervizelésen idén júliusban, ahol olajcserén is átesett. Most, 5 hónappal később 5000 km megtétele után (óraállás: 94 500 km) indításkor "motorolaj" hibaüzenetet ír ki, ami az olajcserét jelent (olajszint megfelelő). Elképzelhető, hogy ilyen gyorsan szükséges egy olajcsere, vagy inkább hibás üzenetre gyanakodjak? Mi okozhat olajcsere igényt 5 hó/5000 km elteltével?

Válaszát előre is köszönöm. Máté

Kedves Máté!

Természetesen az is lehet, hogy szoftverhibáról van szó, de azért mindenképp érdemes konzultálni erről a szakszervizzel. Ha nagyon rövid utakra lenne használva az autó, sok lenne a hidegindítás, nem volna ideje a motornak felmelegedni, akkor az talán lehetne magyarázat erre, de 1000 km havonta nem ilyen használati módra utal. Kérdés, hogy az éves szervizkor a számítógép “tudomására lett-e hozva”, hogy le lett cserélve az olaj, vagy azt hiszi, hogy még mindig a régi olaj van benne. Az utóbbi nyilvánvaló magyarázat lenne.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.