Fontos kérdés: kell-e minden olajcserekor szűrőt is cserélni?

2024.05.25. 11:42

Tisztelt szerkesztőség!

Márkaszervízben cseréltettem 2009-es A4-es Audim automata váltójában az olajat, természetesen minden más szervizelés mellett. Az autómat 14 évesen eladtam és az új tulajdonos hívott, hogy most cseréltette a váltóolajat és ekkor látták a gyári szűrőt, amin a 2009-es dátum szerepelt. Hogyan lehetséges az, hogy egy márkaszervizben ezt az elemet nem cserélték ki egyszer sem? Fontos lenne választ kapnom mert az új Audimmal máshova kellene akkor mennem. Illetve utólag tehetek-e bármit is a szervizben?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: István

Kedves István!

Az egyes elemek cseréjére gyártói leirat ad utasítást. Ha abban ott van, hogy cserélni kell, akkor cserélni kell. Ha nincs, akkor nem kell. Ha feltételekkel van ott, akkor a feltételek megléte esetén kell csak cserélni.

Azt javaslom, hogy a szervizben mesélje el ezt a történetet és kérdezze meg őket a konkrét esetről, hogy miért nem cserélték. Esetleg nézze meg a számlát, hogy azon szerepel-e a szűrő mert az akkor egy másik sztori. Nem tudom, hogy tehet-e bármi mást utólag, de fontos kérdés az is, hogy van-e az autónak bármi problémája.

Üdv: Olajdoki