BMW Z3 behozatala

2004.08.30. 13:11

Bár EURO III-as de azért fizessen még ennyit és ennyit...

Tisztelt Váradi Mihály!

Olvasgatom az oldalon található cikkeket, de sajnos sehol nem találtam arra való utalást, hogy vajon maximálva van-e jelenleg az EU-ból behozható gépjárművek kora, ill. mit jelent az, hogy a reg. adó kiszabásánál figyelembe veszik a gépjármű első külföldi üzembehelyezését?!
Arra gondolok, hogy ez megint valami olyasmi, hogy "ahhh tisztelt uram, ezt az autót ekkor és ekkor helyezték üzembe, bár EURO III-as de azért fizessen még ennyit és ennyit...". Ha nincs időkorlát, honnan lehet EGYÉRTELMŰEN megtudni EURO II ill. EURO III kategoriába tartozik-e az autó?
Konkrétan: egy BMW Z3-ast 1.8-as motorral szeretnék behozni 96, 97 esetleg 98-as évjáratban. Számolhatok-e a fix 390eFt-os reg.adóval?
Előre is nagyon köszönöm segítségét!

Tisztelettel:
Nagy Zsolt

Tisztelt Nagy Zsolt!

Az EU-ból azok a személygépkocsik hozhatóak be, amelyek rendelkeznek az ún. Európai típusbizonyítvánnyal és minimum EURO II. motorral rendelkeznek - kivéve a 30 évnél idősebb muzeális járművek.


Ezek általában olyan járművek, melyeket 1996. január 1-e után gyártottak.
A jármű motorjának besorolásával kapcsolatban a KFF tud felvilágosítást adni a 278-5570 vagy 278-5571 telefonszámon valamint az auto@muszak.kff.hu e-mail címen.

isztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő