A régi-új ismerős

Teszt: Renault Fluence Exception 1,5 dCi

2010.02.16. 06:51 Módosítva: 2010.02.16. 14:08

Adatlap Renault Fluence Exception 1,5 dCi - 2010

 • 1461 cm3-es,soros 4 hengeres dízel
 • 106 LE @ 4000 rpm
 • 240 Nm @ 2000 rpm
 • 6 seb. kézi
 • Gyorsulás 0-100 km/h-ra:
  10.4 másodperc
 • Végsebesség:
  185 km/h
 • Kombinált fogyasztás:
  4.5 l/100km
 • Városi fogyasztás:
  5.3 l/100km
 • Országúti fogyasztás:
  4.1 l/100km
 • 4 690 000 Ft

Versenytársak

Furcsa jelenségre lettem figyelmes, miközben mászkáltam a városban. Mivel szinte minden héten megyek valahova tesztautóval, így nem szokatlan, ha nézik a kocsit.

De most nézi a kutas, nézi, és odajön megkérdezni, hogy ez mi. Mert először azt hitte, Mégane vagy valami furcsa Clio. Valóban, a kocsihoz közeledve és benne ülve folyamatosan volt bennem egy olyan mintha érzés.

Válogatok a képek között, oldalról benéz Papp Tibi. Nézi-nézi a változó képeket, és azt mondja: ezt az autót már vezettem. Következő képen másik nézetből: mégse, ezen van szárny. Ekkor szörnyű gyanú ébredt bennünk, és összenéztük a két képet.

Nos igen, ez ugyanaz az autó, csak a magyar bemutató és a hozzánk kerülés között villámgyors fészliftként került rá egy szárny. Ettől még nem lett négy féklámpánk, mivel a szabályok miatt ilyenkor a hátsó szélvédő mögöttit kikötötték. Érdeklődésemre kiderült, hogy az amúgy nem széria hátsó szárny meg az oldalsó spoilerek valahogy lekésték a kocsit a bemutatón.

Mivel a téli idő megkívánta, elég sokszor kellett lemosnom a szélvédőt. Minden egyes mosás után még fél percig hallatszott, hogy a rendszer hol az egyik, hol a másik fényszórót mossa le. Ettől irtózatosan gyorsan elfogyott a mosófolyadék, jobban örültem volna, ha külön gombra rakják ezt a funkciót.

A tesztautóban lévő 1,5-ös dízel motort már számos modellben dicsértük, igazából majdnem mindegy, milyen a teljesítménye, szinte minden variációban egy jól sikerült motornak tűnik. Nem egy V8 Big Block, de a városban szaladgáláshoz, hétvégi telekjáráshoz olcsóért pont megfelel. Hideg reggeleken ugyan hangos kerepeléssel adja tudtunkra létét, de miután bemelegedett, minimális rezgéssel és hanghatással teszi a dolgát.

Totalcar értékelés - Renault Fluence Exception 1,5 dCi - 2010

Olcsó, jól összerakottnak tűnik, ezzel motorral egész jó választás

Népítélet - Renault Fluence

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.