Korea kitárt szárnya vagyok

Teszt: Hyundai Tucson - 2021.

2021.02.02. 19:02 Módosítva: 2021.02.02. 19:02

A Hyundai családi szabadidő autója semmi különöset nem tud, de az alapokat olyan magas szinten hozza, és olyan kellemes a hangulata, hogy nagyon könnyű megszeretni. Így lesz sikeres egy szürke eminenciás.

A Tucson valahogy nincs fent a radaron autós körökben, pedig nyugodtan tekinthetjük a Hyundai slágermodelljének: 2004-es megjelenése óta már bőven több mint hétmilliót adtak el. Még Európában is 1,4 millió felett jár a számláló, és ez nem a múlt dicsősége, hiszen épp a legutóbbi széria volt eddig a legnépszerűbb mifelénk. Mégis lecserélték alig 5 év szolgálat után, és nem fogja senki összetéveszteni, melyik készült 2000 után, a negyedik Tucson ugyanis minden szögből nagyon jellegzetes, hovatovább feltűnő design. Hol van már a 2004-es, csúnyácska eredeti a barátságtalanul kőkemény beltéri műanyagjaival – ez egy átgondolt, látványos és kellemes használati tárgy, ami jóval többet tud, mint amit a katalógus sejtet.

A Tucson 1.6 T-GDI Prime változatáról írott tesztünk erre található.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.