Opel Corsa (1996)

Opel Corsa (1996) törésteszt

2001.10.02. 12:51

Ha hihetünk az NCAP értékelésének, és miért ne tennénk, a Corsa A-változata paraszthajszállal csúszott le a harmadik csillagról.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális n.a.(%) Oldalsó n.a.(%) Összesítés n.a.(%)

 
   
   

Az utastér csak mérsékelten deformálódott, alapvető stabilitása megmaradt.
A kormánykerék 12,7 centiméteres hátramozdulása közepes, de a lábtér csökkenése nagymértékű volt. Mindkét ajtó normálisan, kézzel nyitható maradt.
A frontális ütközésben a nyak védelme jó volt, de a mellkasra ható erők sérülésveszélyesek. A lábtér problémájának ellenére a lábszárak védelme megfelelő, de a boka és lábfejek nagy veszélyben vannak. Az utast komolyabb sérülések érték, mint a sofőrt.
Az oldalsó ütközésben a fej védelme 'jó' értékelést kapott, de a mellkasé csak 'megfelelő', míg a has 'gyenge'.
Menetiránnyal egyező állású Britax/Römer Supercruiser gyermekülést javasolt az Opel a teszthez, ez a frontális ütközésben megakadályozta a gyermek előrecsúszását, de felsőtestének mozgását nem kontrollálta eléggé, így feje erősen csapódott vissza a támlának. Az oldalsó ütközési tesztben a gyermekülés laterális mozgása túlzott volt.
A Corsa orrának minősített pontjai közül csupán egy biztosított az átlagosnál jobb védelmet az elgázolt gyalogosok számára, a többi mind rosszabb volt.
Széria oldalvédelem, vezetőoldali légzsák, elöl és hátul egyaránt állítható magasságú, előfeszítős biztonsági övek járnak az autóhoz, az ABS és utasoldali légzsák extrák.