Nissan Micra (1996)

Nissan Micra (1996) törésteszt

2001.09.25. 19:11

A Micra erős kétcsillagos eredményt ért el, alapvető szerkezeti hibája nincsen, a háromcsillagos értékelésről kisebb problémák miatt csúszott le.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális n.a.(%) Oldalsó n.a.(%) Összesítés n.a.(%)

 
   
   

A frontális ütközést jól teljesítette, az utastér stabil maradt, a kormánykerék mindössze 6 centimétert mozdult hátra.
A vezető ajtaja beragadt, erő és szerszámok kellettek nyitásához, míg az utasé kézzel nyitható maradt. A nyak és a fej védelme a légzsák segítségével jónak minősült, akárcsak a mellkasé, amit csak a műszerfal betörése rontott le. A kormányoszlop és tartószerkezetei fenyegetést jelentettek a lábakra, így azok védelme 'gyenge' értékelést kapott.
Az oldalsó ütközésben a has veszélybe került a testre ható erők játéka folytán, de a fej védelme jó, a mellkasé pedig megfelelő volt.
A tesztelt gyermekülések Britax/Römer King típusúak voltak, és nem védték meg a benne ülő gyermeket, mivel az övek túl sok szabad mozgást engedtek a bábuknak.
A Micra orra egész barátságos, mind a fejütközési, mind a lábak ütközési pontjainak körülbelül fele jobb, mint átlagos eredményt ért el. Oldalvédelem, vezetőoldali légzsák, magasságban állítható, előfeszítővel ellátott övek óvnak alaphelyzetben, a blokkolásgátlót külön rendelhetjük meg az autóhoz.