Ha egy Lada már nem elég

2015.11.30. 06:49

Jó reggelt kívánunk november utolsó napján. Akár vártuk, akár nem, holnap már megkezdődik a meteorológiai tél. Nagyon hideg azonban ezen a héten még nem lesz, a hőmérséklet elérheti akár a tíz-tizenkét Celsius fokot is napközben. András és Andor névnapot ünnepelhetünk ma. Mi pedig a Hidegindítóval segítünk, hogy könnyebben induljon a hét. Kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Egy rakás felszereltségi szintet és kivitelt elkaszálhat a Volkswagen. A német gyártó ugyanis kármentésbe kezdett a dízel-gate miatt, és ilyenkor minden pénz számít. Ezzel pedig elég durvát tudnak spórolni, a hírek szerint közel kétmilliárd euróval szoríthatják lejjebb a költségeket. (worldcarfans)
  • Tíz perc alatt összeállíthatjuk és megrendelhetjük álmaink BMW-jét. Pontosabban mi még nem, de a brit vevők már hamarosan használhatják a bajorok alkalmazását. Mindez a már eddig is működő konfigurátoron alapul, a folyamatot továbbfűzve azonban letehetjük az előleget is. Az autót természetesen házhoz hozzák. (autocar)
  • Németország és Kína után Finnországban is beindul a Mercedes-Benz GLC-k gyártása. A Valmet Uusikaupunkiban működő üzemében szerelik majd össze a német hobbiterepjárókat 2017-től. (autoblog)

Anno – november 30.

  • 1999-ben ezen a napon lett a Világörökség része a Hortobágyi Nemzeti Park teljes területe.
  • 1982. november 30-án kezdte meg a Magyar Televízió a Képújság rendszeres kísérleti adását.
  • 1963-ban ezen a napon adták át Budapest első gyalogos aluljáróját az Astoriánál.
  • 1872-ben lejátszották a történelem első hivatalos válogatott labdarúgó-mérkőzését. Skócia és Anglia négyezer néző előtt 0-0-ra végzett.

Totalcar retró

  • Tíz éve az alternatív üzemanyagokról szóló sorozatunkban éppen a fáradt olaj következett. Megemlékeztünk továbbá Richard Burnsről, a rali máig emblematikus alakjáról.

TC-hétvége

Ma

  • Érdemes lesz ma is Totalcart olvasni. Hogy miért? Zách Dániel írásából kiderül, mit szabad a rendőrnek és mi az, amit nagyon nem.
  • Ha pedig azt szeretnéd, hogy valóban jól induljon a hét, ne habozz, kattints a Totalbike-ra. Zomborácz Iván ugyanis nem tért haza üres kézzel a milánói motorszalonról: elhozta a kiállítás legjobb nőit.

Cukor

  • Hogyan kerül a medve a tetőre? Szabálytalanul. Kínában legalábbis megbüntették azt a férfit, aki Lamborghinijére rögzítette az óriási plüssmackót. Ezt többek közt tűzveszélyességgel indokolta a rendőr. Az úriember pedig végül taxival vitte el az ajándékot barátnőjének, ha sportkocsijába már nem fért bele.

Közlekedési koffein

  • Egyirányúsítják a Csaba utcát a Krisztina körút felé az Ignotus utcától. A Krisztina körút irányából a Maros utca – Csaba utca útvonalon lehet kerülni, erre megy majd a 128-as és a 129-es autóbusz is. A tervek szerint december 12-ig lesz érvényben ez a rend. (BKK)
  • A VIII. kerületi Festetics György utcában filmforgatás miatt lesz lezárás. A 24-es villamos a Közvágóhíd H és a Blaha Lujza tér M között jár, a Keleti pályaudvar az Orczy tér és a Keleti pályaudvar M között közlekedő 24-es pótlóbusszal érhető el. (HVG)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Napra pontosan harminchat évvel ezelőtt jelent meg Nagy-Britanniában a Pink Floyd egyik legismertebb lemeze, a The Wall. Erről következik most négy szám, tíz percben.

A nap képe

Mit tehetünk, ha nem elég egy Lada? Akkor bizony legalább másfélre van szükségünk. Erre a megoldásra jutott a Ramil nevű orosz dizájner is, aki korábban testvérétől kapta meg a kereklámpás kombit. Kicsit átalakította, dobott bele egy modernebb Lada-motort, egy másik kombiból pedig készített hozzá utánfutót is. Ez azért elég menő. További képek a galériában. (englishrussia)

Másfél Lada. Menő?

A nap videója

Távirányítós autó életnagyságban. A Range Rover Sportot egy okostelefonos alkalmazás segítségével kormányozzák. A gázadás és a fékezés is megy. Ez a szűk helyre való parkolást nagyban megkönnyíti, de akár nehezebb terepen is lehet vele szórakozni.