Na, ezt nevezzük monster trucknak

2015.12.07. 06:45

Jó reggelt kívánunk december hetedikén, hétfőn. Ambrus és Ambrózia napja van, tegnap óta pedig két gyertya ég az adventi koszorúkon. Igazán hideg még ezen a héten sem lesz, de a napot sem fogjuk túl gyakran látni. Sebaj, ha már így alakult, akkor fogjunk kávét a kézbe, dörzsöljük meg szemeinket, és olvassuk a friss Hidegindítót! Máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • A kompakt crossoverek letaszíthatják a trónról a szedánokat. A Toyota amerikai részlegének egyik vezetője szerint legalábbis öt éven belül ez lehet a legkedveltebb karosszériaváltozat az Egyesült Államokban. Mindez azt is jelentené, hogy modelljeik közül nem a Camry, hanem a RAV4 fogyna a legjobban. (leftlanenews)
  • Fékhibák megelőzése a célja annak a visszahívásnak, amely a 2013-2014-es Dodge Dartokat érinti. Elsősorban a tengerentúli tulajdonosoknak kell majd odafigyelniük erre a problémára. A gond a vákuumos rásegítőnél lehet, így bár a fékhatás nem megy el, de a pedál felkeményedését és hosszabb féktávolságot tapasztalhatnak a vezetők. (autonews)
  • Bár még csak nemrég mutatta be az M2 Coupét a BMW, egyáltalán nem kizárt, hogy néhány éven belül el is kaszálják. Egyes források szerint 2020-ig maradhat gyártásban a típus, ezalatt az idő alatt összesen mintegy tizenegyezer példány készülhet belőle. (worldcarfans)

Anno – december 7.

  • 1984-ben született Robert Kubica lengyel autóversenyző.

  • 1941-ben éppen ezen a napon támadták meg a japánok Pearl Harbort.
  • 1926-ban az Electrolux szabadalmaztatta a gázzal működő hűtőszekrényt.
  • 1917. december 7-én az Egyesült Államok hadat üzent az Osztrák-Magyar Monarchiának
  • 1787-ben ezen a napon lett az USA első állama Delaware.

Totalcar retró

  • Repül az idő, már ötéves a Totalcar Nagy Zsigulitesztje, amelyben mindenféle kereklámpásakat eresztettünk egymásnak.
  • Tíz évvel ezelőtt azt írtuk meg, mit kell, és mit illik tenni, ha igazoltatnak.

TC-hétvége

Ma

  • Ha ma is a Totalcaron görget, akkor egy érdekes összehasonlítás segítségével eldöntheti, hogy navigálni ingyenes applikáció vagy hetvenezres GPS segítségével lehet hatékonyabban.

Cukor

  • Monster truck? Ezt a kifejezést hallva jellemzően egy normál méretű pickup jut eszünkbe, amely alá hatalmas kerekeket pakoltak. A fehéroroszok teljesen másképp képzelik el ezt a műfajt, a boldogság tizenkét keréknél kezdődik. A hatótáv kilencszáz kilométer, és ez a gép bárhol elmegy. Tényleg bárhol. Pedig csak egy 120 lovas dízel. (englishrussia)

Közlekedési koffein

  • Az Útinform szerint nincsenek jelentős, közlekedést befolyásoló problémák a hazai utakon. A friss információkat itt teszik közzé folyamatosan.
  • A rendőrség ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a téli hónapokban csúszós utakkal, rossz látási viszonyokkal is számolni kell, mindig igazítsuk hát a körülményekhez vezetési stílusunkat. (police.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

1996-ban ezen a napon került a Billboard Hot 100-as lista élére Toni Braxton Un-Break My Heart című slágere. Tizenegy héten keresztül ott is maradt, úgyhogy hallgassuk meg most mi is.

A nap képe

Bentley-k egymás között. A kép érdekessége, hogy a két autó között több mint nyolcan év a különbség. A Blower néven emlegetett klasszikus a harmincas években körözött a versenypályákon, a Continental GT3 pedig két trófeát is bezsebelt idén.