Két másodperc, ami mindent megváltoztat

2016.03.22. 06:35

Jó reggelt kívánunk március 22-én, kedden, Beáta, Izolda és Lea névnapján, a víz világnapján. Ma – ahogy a hét hátralévő részében is – változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Már csak hármat kell aludni, és itt a péntek, a hét utolsó munkanapja, úgyhogy fel a fejjel. Most gyorsan szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, dörzsöljük meg szemeinket, és vágjunk bele: itt a friss, ropogós Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Megelőzné riválisait és szövetségeseit is a Toyota. A japán autógyártó már 2017-re minden autójában alapfelszereltséggé tenné az automata vészféket. A közelmúltban egyébként ők is csatlakoztak ahhoz a tíz gyártót tömörítő megállapodáshoz, amelynek tagjai 2022-re tűzték ki maguk elé ezt a célt. Úgy látszik, a Toyota elébe megy a dolognak. (leftlanenews)

  • Nyolc különböző modellben lesz elérhető 2018-ra a General Motors tízsebességes automata váltója. Ezek közül az első a 2017-es Chevrolet Camaro ZL1-es lehet, a többi autót egyelőre homály fedi. A tízgangos váltót három évvel ezelőtt jelentették be, és 343 millió dollárt pumpáltak a michigani gyár fejlesztésébe. (carscoops)
  • A Circuit of Wales versenypálya mellé telepíti új üzemét a TVR. A brit sportkocsigyár új modellpaletta felépítését tervezi, a fejlesztés során pedig komoly hasznát vehetik annak, ha van a közelben egy ilyen aszfaltcsík. A termelés 2018-ban indulhat meg. (autocar)

Anno – március 22.

  • 1989-ben ezen a napon alakult meg hazánkban az Ellenzéki Kerekasztal, amelynek tagjai április 19-én elhatározták, tárgyalásokat kezdeményeznek az MSZMP-vel.
  • 1963-ban jelent meg a Beatles első albuma az Egyesült Királyságban, Please Please Me címmel.
  • 1933-ban e napon nyílt meg a dachaui koncentrációs tábor.
  • 1776-ban Mária Terézia eltörölte a kínvallatást.

Totalcar retró

  • Kereken tíz esztendővel ezelőtt írtunk a flottavásárlók harmadik parancsolatáról. Egészen pontosan két Zafirát is megmutattunk.
  • Öt éve már annak is, hogy a Lexus CT200h-t próbáltuk ki, amelynek bemutatóját itt olvashatják el.
  • Három esztendeje pedig arra csodálkoztunk rá, mit tud ma egy dízel. Például a Mazda 6-os dízele, ami ráadásul igen jól is sikerült.

Tegnap a Totalcaron

  • A Mercedes-Benznél egy kicsit fellélegezhetnek, hátradőlhetnek. Az E osztály ismét régi fényében tündököl. Vagy még fényesebben? Csikós Zsolt írását olvashatták hétfőn.
  • Zách Dániel a szupertraffipaxokról szedett össze minden lényeges információt. Nem hiába, hiszen április ötödikén élesedik a rendszer.
  • A SUV-párbajok sorozata pedig a Dacia Duster és a Suzuki Vitara párharcához érkezett.

Ma

  • Ma kimondottan érdemes lesz velünk tartani. Kiderül ugyanis, van-e ma olyan SUV a piacon, amely mindenre is jó. A nagy SUV-tesztet erre találják.

Ha keserű a cukor

  • Két másodperc nem sok idő, mégis mindent megváltoztathat. Különösképpen, ha vezetés közben nézünk félre ennyi időre. Erre próbálja felhívni a figyelmet az alábbi közlekedésbiztonsági videó is, amely a maga kíméletlenségével szemlélteti, milyen kimenetele lehet a figyelmetlenségnek.

Közlekedési koffein

  • Az M1-es autópályán, a főváros felé vezető oldalon a 13-as km-nél egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, a belső sáv zárása mellett helyszínelnek.
  • A 4-es főúton, Szolnok előtt a 92-es km-nél egy teherautó személyautóval ütközött össze. Tart a helyszínelés, a fél útpályát lezárták. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Hihetetlen, de már tizenöt éves a Blink 182 negyedik nagylemeze, a Take Off Your Pants and Jacket. Mindössze két hét alatt vették fel a teljes albumot, mégis több olyan számot találunk rajta, amely igazi slágerré vált. Itt van például a First Date – éljük hát ezzel újra az első randi élményét, az izgatottságot, a bizonytalanságot, amit tinédzserként érezhettünk.

A nap képe

Íme, a Manhart Performance Mini F300-asa. A Mini Cooper John Cooper Worksön alapul, 300 lóerős teljesítmény leadására képes. És azért elég jól néz ki.