Egy óra után csukta össze a Ferrarit

2017.07.31. 07:33

Jó reggelt kívánunk július utolsó napján, 31-én, hétfőn. Az Oszkárok ünneplik névnapjukat, de egyben ma van a balatoni halak napja is. Az előrejelzések szerint ma nagyon meleg lesz, akár 32-36 Celsius fokra is számíthatunk, csak akkor merészkedjünk ki a szabadba, ha nagyon muszáj. A megfelelő folyadékbevitel mellett a Hidegindító is segít átvészelni a napot.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Tovább szélesítené modellpalettáját a Rolls-Royce. A britek a napokban mutatták be a Phantom nyolcadik generációját, de a hírek szerint nem érik be ennyivel, és más modellekhez is felhasználnák annak padlólemezét (Architecture of Luxury fantázianéven emlegetik). A vállalat első embere, Torsten Müller-Ötvös szerint ugyanakkor nincs rajtuk nyomás, hogy kényszeresen növekedni akarjanak, hiszen vevőik nem vágynak arra, hogy még több Rolls-Royce-t lássanak az utakon. (motor1)
  • A Démon után jön az Angyal? A Fiat-Chrysler névadási gyakorlatában mostanság fel-feltűnik a pokol, vagy annak valamely lakója - gondoljunk csak a Hellcatre vagy a Demonra. Július közepén azonban levédették az Angel név használatának jogait - nem kizárt, hogy egy jövőbeli új modellnél fogják bevetni. Az FCA-nál amúgy is a Challenger nyugdíjazására készülnek, talán már az utódlással kapcsolatos ez a lépés is. (motorauthority)
  • Egyetlen óráig élvezhette Ferrariját egy 31 éves brit férfi. Kétszázezer fontot, vagyis majdnem 70 millió forintot csengetett ki az F430 Scuderiáért, majd nem sokkal később, a nedves úton elvesztette uralmát a sportkocsi felett. Az útról leugratva végül a mezőn került nyugalmi állapotba a Ferrari, első ránézésre pedig aligha gondolnánk, hogy bárki is kiszállt volna belőle segítség nélkül. A sofőrnek azonban szerencséje volt, karcolásokkal és zúzódásokkal megúszta. (motor1)

Anno – július 31.

  • 2005-ben éppen ezen a napon rendezték meg a jubileumi, huszadik Forma-1-es Magyar Nagydíjat.
  • 1954-ben először mászták meg a K2 hegycsúcsot, amely 8611 méter magas.
  • 1948-ban nyitották meg az úttörővasutat, a mai Gyermekvasút elődjét.
  • 1944-ben nyomtalanul eltűnt repülőgépével Antoine de Saint-Exupéry, akinek nevéhez többek közt A kis herceg is fűződik.
  • 1849-ben e napon volt a segesvári csata.
  • 1498-ban Kolumbusz Kristóf felfedezte Trinidad szigetét.
  • Három Forma-1-es nagydíj jutott erre a napra. A Hockenheimringen 1977-ben Niki Lauda, 1994-ben Gerhard Berger győzött, míg a már említett 2005-ös Magyar Nagydíjat Kimi Räikkönen nyerte.

Totalcar retró

  • Hogyan lehet féláron csajozni? És egyáltalán, mihez képest féláron? A választ Winkler Róbert tizenöt évvel ezelőtti tesztje adja meg - legalább az egyik kérdésre.
  • Öt esztendeje pedig Nyegleo nyúzta meg kicsit az akkori Ford Ranger XLT-t. Hogy mennyire maradt használható a Ford pickupja, innen kiderül.

Mai műsor

"Az új Nissan Micra hatalmas előrelépés az elődjéhez képest, de vajon hol a helye kisautók hierarchiájában? Ezt segít eldönteni a frissített Toyota Yaris" - Tóth Zoltán összehasonlító tesztjéért erre tessék.

Talmácsi Gábor éppen tíz évvel ezelőtt volt világbajnok a MotoGP 125 köbcentis kategóriájában. Leültünk vele beszélgetni, és a kényes kérdésektől sem riadtunk vissza. Guld Péter interjúja a Totalbike-on.

Cukor

  • Nyomokban Ford Focust tartalmaz - akár így is fogalmazhatnánk az alábbi videóban szereplő autó kapcsán. Bár külsőre valóban hasonlít, a géptető alatt azonban egy VR38DETT blokk, azaz a Nissan GT-R motorja lapul. A 850 lóerőre húzott teljesítményhez összkerékhajtás is társul. Az új-zélandi Tony Quinn-nel a volánnál tavaly a tíz percet közelítette a Pikes Peak-i hegyi felfutón, idén viszont nem jött ki nekik a lépés. Épp ezért még elszántabban készülnek a 2018-as versenyre. (motorauthority)

Közlekedési koffein

  • Az M3-as autópályán, Budapest felé Gödöllő térségében a 31-es km közelében egy műszaki hibás jármű akadályozza a forgalmat. Lassabb haladásra és torlódásra készüljenek!
  • Balatonfüreden, a 71-es főúton a 38-as km közelében az áruházi csomópontban a Petőfi Sándor utca és a Jókai Mór utca kereszteződésénél a lámpák várhatóan hétfő délutánig sárgán villognak.
  • Záhonynál a kilépő oldalon a személyforgalomban 2 órás várakozással kell számolni.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán és az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és belépő forgalom zavartalan. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Repül az idő, a kanadai Simple Plan első stúdióalbuma már tizenöt éves. Az elég jól hangzó No Pads, No Helmets... Just Balls című lemez első száma az I'd Do Anything, szóljon most ez: