Ilyen a hangja a világ talán leggyorsabb „autójának”

2017.10.02. 09:01

Szép reggelt az október első munkanapján, 2-a van, a Petrák, Örsök és Tomajok neve napja a mai. Ez itt a Hidegindító, a Totalcar napindító hírcsokra.

Így szól a Bloodhound

Már nagyon készülnek a britek a jövő évi szárazföldi sebességrekord-kísérletükre. A Bloodhound SSC nevű projekt terve az, hogy a Bloodhound nevű szuperszonikus járművükkel jövőre egy percen belül elérjék az 1600 km/h-s sebességet – ezzel messze túlszárnyalnák az aktuális világrekordot, a Thrust SSC 1997-ben futott 1227 km/h-s csúcsát, és övék lenne a rekord, egyben a világ leggyorsabb szárazföldi szárműve. A tíz éve épülő projekt már a hajrában van, egymást érik a YouTube-videók a rekordra készülésről. Most például kiadtak egy videót a Bloodhound hangjáról.

A Bloodhound hajtásáról sokat elmond, hogy van benne egy ötliteres Jaguar motor, aminek egyetlen szerepe pusztán az üzemanyagellátás működtetése. Az érdemi hajtás lelke amúgy egy Rolls-Royce-tól kapott erőforrás, egész pontosan az, amit a Eurofighter Typhoon vadászbombázóban is használnak. Arról is vannak jóféle videók a projekt YT-csatornáján, errefelé.

Hírsaláta

  • Most, hogy már vezethetnek a nők, a szaúdi hatóságoknak van idejük az ezért halállal fenyegetőzőkkel foglalkozni – írja a 444. Szalman király kedden jelentette be, hogy 2018-tól eltörlik azt a korlátozást, amiért eddig nők nem vezethettek autót Szaúd-Arábiában. A döntésnek vannak ellenzői is, köztük szélsőséges hőbörgők. Volt, aki a Twitteren az ügy támogatóinak meggyilkolására szólított fel, de úgy fest, a szaúdi ügyészség végre teszi a dolgát, és határt szab az idiotizmusnak: a twitterező barom ellen elfogató parancsot adtak ki. (444.hu)
teg
  • Lopott egy autót, lerobbant. Lopott egy másikat, elkapták. Dunaújvárosi járőrök fogtak el egy 26 éves férfit, aki előbb egy Transportert lopott Dunaegyházán, majd miután lerobbant vele, kicsit odébb lopott egy Fiat Bravát. A járőrök már ezzel fogták el két órával később. (Index.hu)

Hétvégén írtuk

  • A vártnál is drágább lesz a Volkswagennek a dízelbotrány. Újabb 2,5 milliárd eurót kénytelenek elkülöníteni a botrány kezelésére, ezzel pedig már nagyjából 25 milliárd euróban van nekik a csalás. Bővebben itt.
  • A pénteki tetőcsomagtartó-teszt után teszteltünk még két autós cuccot a Lidl-ből. Itt elolvashatod, hogyan vizsgázott a kompresszor, itt pedig az akkus kerékkulcsokról írtunk.
  • Csikós megint elzarándokolt Imolába, aztán megírta hosszú orgazmusa történetét a Totalbike-ra. Itt olvashatod.
  • A Nissan megmondja, mikor igyál. Méghozzá az izzadságod alapján. A találmányról bővebben itt.

Újra Ralikrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián!

A zárófutamon szerzett második helyével újra az Super1600-as kategória Európa-bajnoka Szabó Krisztián. A 25 éves ralikrossz-versenyző tavaly szerzett címét védte meg a német fordulón.

Szabo Krisztian rallycross

Kerüld el a dugót

Zárásként pedig álljon itt minden Hidegindító kötelező bútordarabja, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.