Mokka: az Opel új kis krumplija

2011.12.26. 09:09

Érzi az Opel, hogy mostanában SUV-okkal lehetne nagyot hasítani, de az Antarával valahogy mellétrafáltak. Ennek ellenére nem adják fel, hamarosan érkezik a következő szabadidőjuk: a Mokka.

Fotó: Auto Bild
Fotó: Auto Bild

Már a 2012-es Genfi Autószalonon bemutatják a Corsa-alapokra épülő kis terepjáróféleséget, amelyet méretben és árban leginkább a Skoda Yetihez igazítottak, hosszban nyolc centivel fölé, árban ezer euróval alá lőve. Bár a konkurensek között a Mini Countrymant is emlegetik, ha a frissen kiszivárgott fotó valósnak bizonyul, aligha szorongathatja meg a dizájnban erős britet.

Úgy tűnik, mintha az Opel amúgy szédítő formatervekre képes műhelyében nem igazán éreznék a SUV-vonalat. Az alapból elsőkerekes, de összkerék-hajtással is rendelhető Mokka a nemrég bemutatott, lendületes Zafira Tourer és az Astra GTC mellett enyhén szólva bumfordinak tűnik. Pedig ebben a szegmensben, ahol a Nissan Juke is tarol, mindennél fontosabb lenne az eltalált dizájn, hiszen gyakorlatilag azonos méretű praktikus autója már van az Opelnek: a Meriva.