Jöhet az apró élmény-Honda?

2014.05.05. 06:13

A tavalyi Tokiói Autószalonon mutatta be törpe élményautó-koncepcióját a Honda. A nyitható tetejű S660 most úgy tűnik, zöld utat kapott, és sorozatgyártásba mehet. A végleges változatot még idén bemutatják, nem sokkal később pedig már a forgalmazás is megkezdődik.

Az aprócska roadsterhez az évekkel ezelőtt leleplezett EV-Ster tanulmányból merítettek ihletet. Igaz, ez az elképzelés már nem mondható példa nélkülinek a Honda történetében: a hatvanas évek S600-asa mára kívánatos veteránná korosodott. Hogy az S660-at mennyire tekinthetjük méltó utódnak, azt majd az idő eldönti.

Azt viszont már most is tudjuk, hogy a japánok újdonságába 660 köbcentis, háromhengeres turbómotor kerül, melynek 64 lóereje nem mondható kimagaslónak, de ezzel a kis kasznival aligha lesznek gondjai. A hírek szerint az sem kizárt, hogy a későbbiekben száz lóerő körüli, egyliteres turbós benzinessel is készül majd, sőt egyes források egy kis villanymotorral megtámogatott hibridhajtásról is írnak.

A végleges változatot Tokióban leplezhetik majd le idén ősszel. A gyártás a Honda egyik partnerénél, a Yachigo Industry Company-nél folyik majd, ahol az elmúlt évtizedekben több kei car is készült már. Kezdetben minden bizonnyal csak Japánban forgalmazzák az S660-at, de az egyliteres verzióból talán már a világ többi részére is szállítanak.