Kiszivárgott rajzokon a törpe élmény-Honda

2015.01.04. 16:36

Néhány rajz és egyéb információ is kiszivárgott a Honda hamarosan érkező kétüléses élmény-roadsteréről, az S660-ról. A koncepciót 2013 őszén mutatták be, kicsivel később pedig zöld utat kapott, a hírek szerint hamarosan sorozatgyártásba kerül.

A képek egy online prospektusból szivárogtak ki, és azt mutatják, hogy a végleges változat nem sokban különbözik a tanulmányautótól. Kicsit azért igyekeztek a funkcionalitás irányába elmozdulni, így nagyobb tükröket és hagyományosabb kilincseket is kapott a kis sportkocsi. A far-részt pedig kissé talán leegyszerűsítették.

Ami a műszaki adatokat illeti, a mostani információk összhangban vannak az eddigi találgatásokkal. A 660 köbcentis, háromhengeres turbómotor hatezres fordulaton adja le 64 lóerős csúcsteljesítményét, míg a 105 newtonméteres maximális nyomaték 2600-nál jelentkezik. Váltóból CVT-t, vagy hatgangos kézit választhatnak a leendő vásárlók. Bár igazán erősnek nem mondhatjuk az S660-at, a felszereltségtől függően 830-950 kilós súlyt ez az apró motor is könnyedén mozgathatja majd.

A kis Honda hat színváltozatban kerül a kereskedésekbe: fehérben, feketében, sárgában, kékben, pirosban, lilában és narancssárgában. A hírek szerint kezdetben csak Japánban lesz kapható, azonban később egy erősebb, egyliteres benzinessel, vagy akár hibridhajtással Európába is eljuthat.