Nem adja fel a Red Bull Racing

2015.07.01. 17:49

Christian Horner, a Formula-1-es Red Bull Racing istálló csapatfőnöke ismét megemlítette, hogy keresik a megoldást, hogyan készülhetne saját fejlesztésű utcai sportautójuk. A korábbi nagyszabású terv tehát még mindig beszédtéma házon belül, nem vetették el teljesen. Olyannyira nem, hogy Adrian Newey, a RBR volt technikai igazgatója és főtervezője már dolgozik az autó tervein. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy ismét csak egy Infiniti modell lesz átrajzolva.  

Az ötlet, hogy szeretnék felhasználni a csapatnál felhalmozott tapasztalatokat az F1-en kívül is, 2011-ben merült fel először a Red Bullnál. Ebben fő partnerük a csapatot szponzoráló Infiniti lett, azóta kijött az FX-ből egy Vettel Edition, és a Q50 egy sportosabb prototípusa, az Eau Rouge. Horner szerint a csapat folytatja a közös munkát az Infinitivel, azonban azt is megerősítette, hogy új technikai partnerek után néznek. Ez viszont azt jelentheti, hogy hamarosan mégis véget ér az együttműködés az istálló és a japán presztízsmárka között.

Ennek egyik oka az lehet, hogy az Infiniti kínálatában nem találtak igazán jó kiindulási alapot egy vérbeli sportautó fejlesztéséhez. Továbbá, ha az F1-es csapat továbbra is elégedetlen marad az eredményekkel, valószínűleg megválik motorbeszállítójától, a Renault-tól. Ez pedig azt jelentené, hogy a Renault-Nissan csoporthoz tartozó Infinitivel is biztosan megszakadna a kapcsolat. A RBR azonban ennek ellenére sem adja fel tervét, és ha új partnerekkel is, de tovább dolgoznak, hogy saját autójuk egyszer megvalósulhasson. Hogy ez egy másik márka kissé átdolgozott modelljének limitált kiadása, vagy egy teljesen saját tervezésű autó lesz, azt talán még maguk sem tudják.