Mercedes? BMW? Mindenkit elvert a Tesla Amerikában

2016.02.13. 21:38

Amíg a napokban megint egy erősen veszteséges negyedévről számolt be a Tesla, de az eladási számok velük vannak. Február közepén járunk, ilyenkor érkeznek egymás után a különféle éves értékesítési összesítések a gyártóktól. Az USA-ban a napokban egy kategória statisztikája foglalkoztatja az autós és gazdasági sajtót: a nagy prémiumautók tavalyi meccse. A kategória a listát látva talán kissé erőltetett, de a számok magukért beszélnek. 

Magyarázhatjuk akárhogyan, de az van, hogy a Model S magasan a nagy prémiumautókra vágyó közönség kedvence lett Amerikában. Miközben a mezőny minden tagjának kisebb-nagyobb arányban csökkent az eladása, a lista egyetlen villanyautója 51 százalékkal jobban fogyott, mint egy évvel korábban.

Egyedül az S-osztály tartja magát a régi fiúk közül, a 7-es BMW gyengülésére pedig elfogadható magyarázat az év közbeni generációváltás, de egy ekkora presztízzsel bíró kategóriában ez akkor is blama. A Tesla ráadásul folyamatos termelésnövelésben van. Idénre már globálisan 70-80 ezer autó értékesítését tervezik, amelynek nagy része Amerikában értékesített Model S lesz. A Model X-nek az idei még mindig csak a bevezető éve lesz, de az év második felében az is komoly tényező lehet kategóriájában.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!