Bizonytalanság hatja át a Defender jövőjét

2016.02.17. 12:32

A Land Rovernél hosszú évtizedek után idén januárban állították le a Defender gyártását. Az persze egy pillanatig sem volt kétséges a gyártó számára, hogy nem hagyhatja utód nélkül a legendás terepjárót. Az olyan, egyáltalán nem elhanyagolható részletek, hogy például milyen lehet a következő generáció, azonban még nem teljesen tisztázottak. A bizonytalanság pedig egyre csak növekszik.

Eddig arra lehetett számítani, hogy a 2011-ben bemutatott DC100 tanulmányon alapszik majd a megoldás. Most úgy tűnik, ez nem így lesz: teljesen új modellt dolgoznak ki, ez pedig egyben a bemutató idejét is módosítja. A mostanáig kiszivárgott információk alapján 2018-ra várhattuk volna a Defender-utódot, jelenleg azonban már valószínűbb, hogy 2019 előtt nem találkozhatunk vele.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy egyelőre azt sem döntötték el, hogy hol készüljön a terepjáró következő generációja. A kifutó Defender utolsó példánya a nagy-britanniai Solihullban gördült le a gyártósorról, de nem kizárt, hogy az utódot már másik országban szerelik össze. A hírek szerint versenyben van az új szlovákiai egység is, amelyben 2018-ban indulhat be a termelés.

Az új Land Rover terepjáróról azt lehet sejteni, hogy bizonyos jegyeiben emlékeztet majd a nagy elődre, de modernebb kivitelt kap. A terepképességeket nyilván nem hanyagolhatják el. Várhatóan kétféle tengelytávval, sőt két- és négyajtós pickup kivitelben is elérhető lesz majd. Azt viszont még nem tudni, mikor mutatnak legalább egy koncepcióautót, amely előrevetíti, pontosan mire is számíthatunk.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!

Csoportos Hajóutak

Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.