Őrület: jön a 680 lóerős Cayenne

2017.03.17. 12:47

Fura egy helyzet, ami a Porschénél alakulóban van: hamarosan a legerősebb szalonban megvehető autójuk nem egy vadított 911 lesz, hanem egy eredetileg családinak szánt modell legerősebb változata. Ez lesz a 680 lóerős Panamera Turbó S E-Hybrid, aminek hajtásláncát úgy fest, megkapja a Cayenne is.

gallery-1489671330-cayennese-hybrid-02

Lesz Cayenne Turbo S E-Hybrid, méghozzá a nemrég bemutatott új csúcs-Panamera hibrid hajtásláncával. Erről beszélt Genfben egy ausztrál lapnak Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója. A főnök elárulta, hogy már tart a fejlesztés, de a hajtás nem meglepő módon a Panamera Turbó S E-Hybridtől jön majd. Azaz az alap 550 lóerős, biturbós V8 kap egy 136 lóerős villanymotort segítségül. Ez ugye adott esetben 680 lóerős teljesítmény, ami lényegében egy egyértelmű üzenet: a Porsche nem engedi el a feleslegesen erős SUV-k versenyét, ahol a Hemi V8-assal hajtott Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawkkal és előreláthatólag a még be nem mutatott Lamborghini Urus-sal kell majd megküzdenie.

Blume-ot persze megkérdezték a 911-ről is, de nem sikerült érdemit infót kiszedni belőle. Azaz a hivatalos felállás továbbra is az, hogy a jelenlegi generációból már nem terveznek hibridet, az egyelőre 992 kódnév alatt futó következő generációról pedig majd elválik, hogy kap-e villanymotort a hajtásba.