Ilyen lesz az új Audi A7 sziluettje

2017.10.17. 06:15

Makettként már láttuk az Audi nagy ötajtós kupéját, de most már hivatalos forrásból érkezett egy előzetes az autóról. Ráadásul az is kiderült, mikor tartják a típus premierjét.

a7 2tsr

Az A7 és az A8 ugyanúgy elválaszthatatlan az Audi kínálatában, mint az A4-A5 páros: az alapok ugyanazok, így a két modell fejlesztése is szoros kapcsolatban van egymással. Nem csoda, hogy most, az A8 bemutatása után nem sokkal érkezik a ferde hátú modell is. Az alapot ezúttal is az MLB Evo padlólemez jelenti, amelyre az újabb Audi nagykocsik többsége – így a Q5 és a Q7 is – épül.

Az autó sziluettjét mutató fotó alapján sok minden nem derül ki, bár sejthető, hogy a koncepció nem változott, legfeljebb a részletek térnek majd el. Audis mércével az első A7-es forradalminak tűnt, és ahogy megszokhattuk, egy bátor lépés után egy óvatosabbat tesz a VW csoport. Ezúttal biztosan: valószínű, hogy inkább a műszaki fejlesztéseket hangsúlyozzák majd, és a formán csak annyit változtatnak, hogy passzoljon az új márkaarculathoz.

Bár nagyrészt még a találgatásokra vagyunk kénytelenek hagyatkozni, az már kiderült, hogy az új A7 bemutatóját október 19-én, csütörtökön tartja az Audi.