2018.02.21. 06:11

Közzétette az első gyári képeket a Vizzion ID tanulmányautóról a Volkswagen. Egy erősen jövőszagú koncepcióról van szó, amelynek érdekessége nemcsak a teljesen elektromos hajtáslánc, hanem az is, hogy képes lehet a teljes önvezetésre. Akár a Tesla Model S riválisa is lehet, ha elkészül.

A Vizzion ID egy viszonylag nagy négyajtós, ellentétes irányba nyíló ajtókkal és rövid túlnyúlásokkal. Néhány elemében a Mercedes F 015-ös tanulmányára emlékeztet, amit néhány évvel ezelőtt a CES elektronikai kiállításon mutattak be, annál azonban jóval autószerűbb, kevésbé futurisztikus a külső dizájnja.

Az autót tengelyenként egy villanymotor hajtja, 306 lóerő körüli rendszerteljesítménnyel. Az összkerekes Vizzion 111 kilowattórás akkucsomagot kapna, amellyel az ígéretek szerint akár 665 kilométeres hatótávra is képes lehet. Végsebessége 180 km/h körüli. Az önvezetést annyira komolyan gondolják, hogy a tanulmányautóban kormányt sem találunk, bár a két első és két hátsó ülés elrendezése hagyományos.

A Vizzion ID-t a Genfi Autószalonon mutatja majd be a Volkswagen, de arról egyelőre nem beszélnek, mikorra lehet belőle sorozatgyártású változat. Az első ID jelzésű modellt jövőre viszik gyártásba a németek, később az ID Buzz kisbusz és az ID Crozz SUV következik.