Elon Musk: a Tesla Roadster rakétatechnológiával készül, és „nem kizárt", hogy repülni is tud majd

2024.03.20. 08:13

Elon Musk Tesla és SpaceX vezér nemrég Don Lemon YouTube-os műsorában, a The Don Lemon Showban tűnt fel egy több mint egy órás beszélgetés erejéig. Bár a kérdezz-felek során az összeesküvés-elméletektől kezdve Musk droghasználatán át a transzneműek jogaiig rengeteg téma szóba került, pár rövid percig a Tesla Roadsterről is szó esett.

Az amerikai villanyautó-gyártó sportautóját eredetileg 2020-ra ígérték, ám a jelenlegi jóslatok szerint leghamarabb jövőre érkezhet meg. Bár Musk most sem szeretett volna részletekbe bocsátkozni a modellt illetően, elmondása szerint a Roadster egy kollaboráció lesz SpaceX nevű űrvállalata és a Tesla között, sőt, rakétatechnológiát is kap majd. Mikor ezt hallva Don Lemon rákérdezett, hogy képes lesz-e repülni, Musk zavartan azt válaszolta, hogy „talán, jelenleg ez sincs kizárva."

Persze rögtön gondolhatjuk, hogy a milliárdos valójában nem gondolta komolyan az utóbbi kijelentését, ám a videót megnézve nagyon nehéz eldönteni, valóban viccelt-e, vagy sem. Ráadásul később így folytatta: „az egyetlen módja annak, hogy valami menőbbet alkossunk a Cybertrucknál, ha kombináljuk a Tesla és a SpaceX technológiáját, hogy alkossunk valamit, ami igazából nem is egy autó."