Samsung SM3: új Mégane szedán csigaarccal

2009.04.03. 11:28

Szöulban állítják ki először a Renault kompakt szedánját, igaz, alaposan átszabott orrkiképzéssel, és Samsung márkajelzéssel.

Ahogy évek óta ígérik, lassanként korszerű Renault modellekkel kezdik leváltani a Samsungnál az elavult Nissan származékokat. Az SM3-as új generációja például a Mégane III-ason alapul - pontosabban annak eddig soha nem látott szedán változata. A francia rokonság első pillantásra nem is túlzottan szembeöltő, csak az első kerekek feletti karosszériaelem és az első ajtók azonossága szúrhat szemet. A jellegzetesebb alkatrészeket - a motorháztetőt és az autó elejét - teljesen átszabták, méghozzá amolyan Samsungosan jellegtelenre, láthatóan nem is nagyon próbáltak határozottabb jelleget adni a márkának. A B oszloptól hátrafelé szintén ismeretlennek hat az SM3, hiszen eddig a Mégane lépcsős hátú változatát sem láthattuk. Az autó méreteiről egyelőre nem árultak el konkrét adatokat, így csak sejthető, hogy a szedán valamivel hosszabb tengelytávú lesz, mint az ötajtós Mégane, akárcsak a kombi , és valószínűleg a csomagtartója bőven 500 liter fölött lesz.

Egyelőre a Samsung is tanulmányként állítja ki az új SM3-ast, bár nem látszik a képeken olyan részlet, amely ne kerülhetne át egy az egyben a szériaváltozatra. A végleges SM3-as, és vele együtt a négyajtós Mégane is az év második felére várható.