Astráért külföldre?

2013.03.23. 18:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Tisztelt Becsületesnepper!

Családi kombi vásárlásán gondolkodom, nagyjából 1-1.3M Ft-om lenne rá. Opel Astra és Mazda 6 a kiszemelt áldozatok. Évente 10-12 ezer km használnám. A kettő közül melyiket lenne érdemesebb megvenni? Célszerűbb lenne behozni egyet külföldről?

Köszönettel

Balázs

Kedves Balázs!

Mindkettő jó, én Mazda 6-ot vennék, mert az remek autó, de ennyiért nincs is itthon. Az Astrából viszont óriási a választék, G-ből és H-ból is sokkal könnyebben talál megfelelőt.

A külföldi vétellel is lehet próbálkozni, ez elsülhet jól, de nagyon rosszul is. Ez a pálya kívül esik az átlagember komfortzónáján, idegen környezet, idegen nyelv, és a külföldi nepperek rendszeresen hülyének néznek még engem is, és megpróbálnak megdumálni, pedig nem ma kezdtem kurválkodni ezen a placcon. Egy laikust simán megesznek reggelire, és úgy ráteszik a legnagyobb vackot is, hogy öröm nézni.

A külföldi vásárlás nem úgy van, hogy kimegy az ember, és ott állnak sorban a patika autók ingyé. Egyik sincs kitakarítva, sem lemosva, az embernek látni kell azonnal, hogy ebből lehet szépet csinálni vagy nem. Nagyjából színhelyes spray-ből javítanak a telepen, beleködölnek bármibe, és azt hiszik, hogy most rendesen felhozták a kocsit. Ha hideg van vagy esik a hó, ki sem jön a konténerből, odaadja a kulcsot, aztán ha akarok valamit, én letakarítom a kocsit. Németországban sokat esik az eső és esőben minden szép és csillog, egy gyönyörű törökös ködölést nem vesz észre, csak ha megszáradt az autó, utána meg nagy lesz az "öröm". Megvárja a kocsi mellett, míg eláll, és megszárad?

A rozsdát is úgy hárítják el, hogy legittelik, és ráfújnak spay-ből. Láttam olyat is, hogy egyszerűen levágta flexszel a rozsdás sárvédő perem belső kerék felé eső részét, és a maradékot igényesen elködölte. Álomgyönyörűszép volt! A múltkor tizenhárom megnézett autóból hármat vettem meg, és a tizenhárom között volt olyan, amiben volt egy 300 ezer forintos akna, és egy civil simán megveszi. A tizenhárom autó megnézéséhez az elsőtől az utolsóig mentem nyolcszáz kilométert, de van, hogy két engem érdeklő kocsi között van ennyi.

A török/arab/orosz/akármilyen nepper pont leszarja, hogy elviszi-e az ember vagy sem, majd jön egy másik hülye, és elviszi az. Ott nincs ügyfélkezelés, még alap szinten sem, azt sem tudják mit jelent a szó. Egyszóval, csak okosan.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.