Egyterűből egyhatost?

2013.08.19. 16:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

A segítségét szeretném kérni autóváltással kapcsolatban. Jelenleg egy 2002-es évjáratú Fiat Marea 1.6 benzin kombi autónk van, amivel teljesen meg vagyunk elégedve. Az autót ritkán használjuk, rövidebb, hosszabb városon kívüli utazáshoz. A váltás oka alapvetően az lenne, hogy szeretnék magasabb üléspozíciójú autót vezetni, amibe nem kell ennyire "mélyre" ülni (188 cm magas vagyok). Az eddigi tájékozódásom alapján úgy látom, hogy ezt az egyterűek tudnák biztosítani. A váltáshoz 2-2,5 millió forint áll rendelkezésünkre. Nem ismerem az egyterű autókat, eddig a Ford S-Max-al, és a Toyota Corrola Verso-val "ismerkedtem". Alapvetően benzines autót szeretnék, de nem tudom hogy ezeknél a típusoknál elegendő-e az 1,6-os motor.

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel: Tibor

Kedves Tibor!

Ha nem akarja megnyerni a következő WTCC futamot a Hungaroringen, akkor elég lehet az 1.6-os motor is. Különösebb tűzijátékra ne számítson, de a család A-ból B-be való mozgatásához a szabályok betartásával elég lesz. A Corolla Verso és az S-Max is jó lehet, de érdemes elgondolkodni még a Honda FR-V-n is, megbízható, probléma mentes autók, megfelelő karbantartással még sokáig használhatja őket.

verso 04
Winkler nem szerette az egyhatost

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.